Александар Вулин (Фото: Министарство одбране)
Србија

ИМАМО НАЈЈАЧУ ВОЈСКУ У РЕГИОНУ: Србија враћа углед!

Војска Србије наставиће да се опрема, посебно где је највише претрпела током НАТО агресије, а због шест Мигова 29 наше ваздухопловство је сада, не само моћно, него се може рећи и да је вероватно најснажније у региону, изјавио је министар одбране Александар Вулин.

ПОЛИЦАЈКА БИЛА У КОЛИМА СА УБИЈЕНИМ МАФИЈАШЕМ?! Преживела напад, па ЊЕГОВ ПИШТОЉ БАЦИЛА У КОНТЕЈНЕР!

– Као и свака озбиљна војска, нећемо пуно о томе причати у медијима, али спремни смо да одговоримо на сваки задатак, а сходно томе, иде и набавка противваздухопловне одбране. Каква ће она бити, до ког нивоа, да ли су далекометни системи, системи средњег или кратког домета, о томе ће се свакако донети одговарајуће одлуке – рекао је Вулин за Тањуг.

(ВИДЕО) СНИМАК ЧОВЕКА КОЈИ УМИРЕ ОД БОЛОВА УЗРОКОВАНИХ РАКОМ ЈЕ НАЈУЖАСНИЈИ ВИДЕО ГОДИНЕ: Ретко ко може да га одгледа до краја

Подвлачи да то нису одлуке које се доносе само на политичком нивоу, већ, на првом месту – на стручном нивоу, на нивоу војске и , како каже, надлежне службе Генералштаба рећи ће шта је нашој армији потребно, а на политичарима је да то обезбеде и ту безбедносну потребу на сваки начин задовоље.

mod.gov.rs

– Али хоћу да вам кажем да ћемо наставити да се опремамо, посебно тамо где смо били највише уништени током НАТО агресије. Наше ваздухопловство и противваздухопловна одбрана заслужују да буду обновљени – рекао је Вулин.

Донација од шест Мигова 29, наглашава министар, „спасила је наше ваздухопловство“, које је сада, према његовим речима, не само моћно, него се може рећи и да је у региону вероватно најснажније.

Наравно, подвлачи Вулин, неће се радити само на јачању ваздухопловства и противваздухопловне одбране, већ и на јачању копнене војске, набавци нових система, ремонтовању постојећих, свега чиме војска раасполаже и што јој је потребно.

Такође, према његовим речима, обезбеђено је повећање дневница, уведена солидарна помоћ, а од ове године, подвлачи, креће се са пројектима масовне стамбене изградње.

mod.gov.rs

– Држава је поново почела да брине о својој војсци и труди се да врати и углед, не углед саме професије, који никада и није био изгубљен, већ углед начина живота припадника Војске Србије. Ово је српска војска, ово је Војска Србије, не војска било ког савеза, нити војска којој ће командовати неко ван граница ове земље – рекао је министар одбране.

Сваки од припадника ВС, наглашава Вулин, имаће бар по две нове униформе, нове чизме, јер, као што сеобезбеђује ново оружје и нове униформе, тако се, тврди министар, обезбеђује и однос, осећај нације, да има војску на коју се поноси.

Ради се и на поступцима пренамене старих војних објеката за станове припадницима ВС и МО, а наставиће се и са трансформацијом војне имовине, која војсци једноставно није потребна.

– На првом месту, ми новац од продаје такве имовине, користимо за набавку наоружања и војне опреме. Сада ће нам бити много лакше, јер, када држава крене у масовну стамбену изградњу, неће бити потребе да ми ангажујемо ова средства, која ћемо у потпуности моћи да ангажујемо за набавку опреме, оружја и свега онога што је војсци свакако потребно – рекао је Вулин.

Такође, наглашава да ће се наставити и пракса награђивања најистакнутијих припадника ВС и указује да то није награда, већ захвалност за оно што су већ урадили и како каже, међу награђенима су и најбољи у својим јединицама, они који су добро вежбали, учили, или обучили пуно људи, као и они који су ризиковали сопствене и спасавали туђе животе.

– Све су то људи који су се изузетно показали у реалним, животним ситуацијама и то је наша прилика да им се на тај начин захвалимо. Ето, провешће седам дана са својим породицама у неком лепом окружењу, али важније од свега, јесте да их друштво цени, да их искрено поштује и да на тај начин хоће да покаже колико – сматра Вулин.

УМАЛО ТУЧА ШЕШЕЉА И ОЈДАНИЋА ЗБОГ ФРИЗЕРКЕ: Раскринкана љубавна афера из Шевенингена! Откривена велика ХАШКА ТАЈНА!

mod.gov.rs

Ево када да очекујете крај сунчане идиле: ЦРНИ ОБЛАК ЋЕ ПРОГУТАТИ ПРАЗНИЧНО РАСПОЛОЖЕЊЕ

Тако, ако желимо земљу у коју се улаже, мора се уложити у безбедност, у службе безбедности и ето, то је начин, каже министар и додаје да војска није систем који постоји од јуче, већ систем који се у овој земљи гради дуго и који ће бити надограђиван, без обзира ко ту био.

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Fri
20°
Sat
14°
Sun
16°
Mon