Регион

ИМА НАДЕ: Капетан Драган би ускоро могао бити слободан – ево и зашто!

Капетан Драган би ускоро би могао да буде пуштен на слободу, јер је више од две трећине казне већ провео у притвору, каже Адвокат Филаковић.

Драган Васиљковић, познатији као капетан Драган, кога је јуче суд у Сплиту првостепено осудио на 15 година затвора, ускоро би могао да буде пуштен на слободу, јер је више од две трећине казне већ провео у притвору, преноси Index.hr.

Тај портал, позивајући се на изјаву Васиљковићевог адвоката Томислава Филаковића, наводи да је капетан Драган већину казне већ одслужио, јер је пре више од 11 година ухапшен у Аустралији, а обично се време проведено у притвору рачуна у затворску казну.

„Ако знамо да су две трећине казне издржане, онда је казна издржана у целости. То подразумева да се приступи извршењу казне. О томе ћемо се договарати хоћемо ли тражити упућивање на издржавање прије правоснажности или нећемо. Формално је заправо одслужена казна и ово би у том смислу била очекивана пресуда да покрије досадашњи екстрадицијски притвор и истражни затвор”, изјавио је Филаковић.

Он је казао да је његов клијент, с обзиром на то да је 11 година и 11 месеци био у екстрадиционом притвору и истражном затвору, практички већ одслужио казну.

Филаковић сматра и да, ако Васиљковић затражи упућивање на издржавање казне затвора пре правоснажности пресуде, може одмах захтевати и условни отпуст јер је за то испуњена законска претпоставка.

Васиљковић је проглашен кривим за две тачке оптужнице – злостављање затвореника на Книнској тврђави и напад на полицијску станицу у Глини.

Аустралија га је изручила Хрватској у јулу 2015. године.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Путин: Уништавамо последње хемијско оружје, историјски догађај

БРУКА: Апелациони суд укинуо пресуду Мирославу Мишковићу за утају пореза – све креће испочетка

Русија: Америка притиска, нећемо правити уступке

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
1°
15°
Fri
18°
Sat
21°
Sun
18°
Mon