Извор: Screenshot/ youtube.com
Блиски исток Свет

ИД објавила снимак који указује да је ал Багдади наводно жив

Исламска држава данас је путем новинске агенције Ал Фуркан, повезане са џихадистима, објавила наводни аудио снимак вође ИД Абу Бакра ал Багдадија.

Британска агенција наводи да је синимак објављен након све већих спекулација око судбине Ал Багдадија пошто је Исламска држава изгубила већину територије коју је контролисала у Ираку и Сирији и додаје да није јасно када је снимак начињен.

Командант америчких снага које се боре против Исламске државе у Ираку и Сирији генерал пуковник Стивен Таунсенд изјавио је почетком овог месеца да верује да је главни вођа екстремиста Абу Бакр ал Багдади жив, пренео је АП.

Агенција наводи да је то у супротности са тврдњама Русије да постоји „велика вероватноћа” да су Ал Багдадија руске снаге убиле у ваздушном нападу на ободу сиријског града Раке у мају ове године.

Таунсенд је новинарима у Пентагону у живом укључењу из ирачке престонице Багдада казао да је видео „неке индикаторе у обавештајним каналима” да је Ал Багдади и даље жив, али није износио детаље. Он је додао да америчке снаге активно трагају за вођом Исламске државе и да ће га, уколико га пронађу, вероватно пре убити него покушати да га заробе.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Како је Мишковић приватизовао правосуђе

Америчка ТВ Н1, Јанковић, Родић и Ђилас славе ослобађање Мишковића

Климатолози упозоравају: Спремите се за повратак ,,Луцифера“

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
1°
15°
Fri
18°
Sat
21°
Sun
18°
Mon