sputnik.com
Друштво Србија

И Трампу стиже филм Малагурског о Косову (видео, фото)

Филм Бориса Малагурског „Косово — моменат у цивилизацији“ ускоро ће добити готово сви амерички конгресмени, али и председник САД Доналд Трамп.

Малагурски је са сарадницима у Пошти Србије предао пошиљке за америчке конгресмене са ДВД-ијем филма. Како је објаснио, будући да је „Косово моменат у цивилизацији“ поменут у конгресној документацији као филм који је осудио Рамуш Харадинај, желео је да конгресмени погледају филм.

Film Borisa Malagurskog "Kosovo – momenat u civilizaciji" će stići i na adrese američkih kongresmena!

Posted by Sputnik Србијa on Friday, 8 December 2017

„Желели смо да урадимо нешто посебно да када су конгресмени већ прочитали нешто о филму да могу и да га погледају и да сазнају истину о ономе што се дешава на Косову и Метохији“, рекао је Малагурски.

Он је показао и пошиљку уз пропратно писмо намењену председнику Доналду Трампу, додајући да ће исту такву добити и потпредседник Мајк Пенс, као и бројни утицајни конгресмени.

„Шаљемо филм пре свега председнику Трампу, да видимо шта ће он да каже, а надамо се да ће он и да одговори на писмо које шаљемо њему и свим конгресменима“, рекао је Малагурски.

© Sputnik. Радоје Пантовић

Свако писмо је, како је истакао, сам лично потписао — свих 200 комада и свакоме на име и презиме, уз неколико података о пројекту. Филм ће, додао је, добити и сенатор Џон Мекејн.

„Њему смо послали реда ради, знамо да он неће променити мишљење, али нека и он зна да га гледамо и пратимо шта ради“, приметио је аутор филма.

Према речима Малагурског, у пропратном писму између осталог је наведено да је на Косову и Метохији уништено 150 цркава и манастира, као и да је овај филм, иако мирољубив, доживео осуду Рамуша Харадинаја.

© Sputnik. Радоје Пантовић

У писму такође стоји и разлог за слање пошиљке.

„Циљ је да нагласимо важност овог пројекта и да подигнемо свест у вези са културним наслеђем на КиМ. Надамо се да ћете нам пренети ваше утиске. Наш циљ је и да инспиришемо конгресмене да нам одговоре, да чујемо шта они мисле и да ли имају неки конкретан предлог о томе како да се заштити српска културна баштина.“

Време је, нагласио је, да лобирамо за наше интересе који се неће остварити сами од себе, а и ова акција је део настојања да се ти интереси промовишу.

Како је додао, намера је била да пошиљка стигне пре Божића како би конгресмени могли филм да погледају за празнике, а затим и да нам одговоре након празника.

Малагурски се такође захвалио свом тиму који му је помагао у реализовању ове акције, као и свима који су донирали за њу. Међу њима су и Поште Србије које нису наплатиле поштарину за пошиљке, али и бројни донатори из земље и иностранства. Аутор филма се такође захвалио Спутњику, главној уредници Љубинки Милинчић и новинарима и сниматељима редакције на медијској подршци.

А чим добијемо прво писмо као одговор поделићемо га ексклузивно са Спутњиком, поручио је Малагурски.

Извор: Спутњик

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Француска: САД скрајнуле саме себе на Блиском истоку

Сукоби на протестима Палестинаца – једна особа страдала, више од 200 повређених

Вучић: Од Русије ћемо купити шест хеликоптера и систем ПВО

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri