Регион

И Хрватска протерује руског дипломату

Хрватска је донела одлуку да прогласи руског дипломату за персону нон грата, изјавио је хрватски премијер Андреј Пленковић.

(ФОТО) ДРАМАТИЧНО! ШИПТАРСКИ ОКУПАТОРИ ЗАУЗИМАЈУ СЕВЕР КОСОВА!

„Република Хрватска је једна од 14 држава која је данас прогласила једног акредитованог дипломату у Републици Хрватској као персону нон грата. На тај начин, ми конкретно показујемо да не прихватамо ову врсту напада са којим се сусрела Велика Британија“, изјавио је Пленковић у директном обраћању нацији на националној телевизији.

 Пленковић се обратио јавности у вези са неколико актуелних тема последњих дана. Том је приликом још једном је изразио саучешће Руској Федерацији због пожара у трговачком центру у којем је погинуло 64 људи.

(ФОТО) РАСТЕ НАПЕТОСТ НА КиМ! СРБИ СЕ ОКУПЉАЈУ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ ЗБОГ ШИПТАРСКОГ ПОКУШАЈА ДА ОКУПИРАЈУ СЕВЕР!

Осврнуо се на састанак у Бриселу прошле седмице и рекао да је челнике влада држава-чланица ЕУ британска премијерка Тереза Меј обавестила о шпијунској афери, односно истрази и утврђивању чињеничног стања.

У вези са тим рекао је да је Хрватска одлучила да се солидарише са Уједињеним Краљевством.

ВУЛИН поводом ЗАБРАНЕ УЛАСКА НА КИМ: Мисле да могу да нам забране да се сећамо злочина?! НЕ ДАМ!

„Врло снажно смо осудили напад у Великој Британији. Рекли смо да делимо процену владе Уједињеног Краљевства да постоји врло велика вероватноћа да је тај напад дошао са стране Руске Федерације, те смо послали јасну поруку у петак. Што се тиче порука које смо тада послали, састојале су се од три аспекта: јасни закључци који су се солидарисали са Уједињеним Краљевством. Затим, донета је одлука о повлачењу на консултације амбасадора ЕУ у Москви, што је једна од уобичајених мера која се у оваквим случајевима предузима, и трећи аспект је да све државе чланице на нивоу својих државних врхова расправе шта још може да се учини у погледу слања снажне политичке поруке о неприхватљивости оваквога напада“, изјавио је Пленковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) НАСТАВАК АКЦИЈЕ „АУРОРА“: ПАЛО И 38 ЉУДИ ЗБОГ ФИНАНСИЈСКОГ КРИМИНАЛА: Међу ухапшенима полицајци, цариници…

ЛЕКИЋ ОПЕТ БРАНИ ШИПТАРЕ! Председник НУНС одушевљен упадом РОСУ на Север КиМ!

Изгубљен компас: Колико ће свет коштати најопасније оптужбе против Русије

ХАОС НА КиМ: РОСУ улази на север, хоће да ухапсе Марка Ђурића!

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
23°
Mon
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu