Printscreen
Регион

ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР ПОНОВО РАЗБИЈА ЛАЖНЕ БЕЧКЕ ТЕОРИЈЕ: Памти ли слон истину о пореклу Словена?

У народу постоји фраза: "Имам памћење као слон." Њом се жели рећи да неко има добро памћење. Ако слон већ тако памти, да ли је запамтио и истину о пореклу Словена?

Слонови су фасцинантне животиње. Највећи копнени сисари на земљи, добри пливачи, а могу трчати брзином од 40 километара на сат. Живе и до 70 година. Верује се да сахрањују своје мртве, а њихове посмртне остатке врло је тешко наћи. У време плеистоцена на Земљи је живело више од 300 врста слонова (плеистоцен је трајао од пре 2.5 милиона година, па до пре 11 500 година).

Животна прича Срђана Тодоровића: Велика љубав на први поглед и трагедија која му је срушила живот

У југоисточној Европи слонови су живели најмање до пре 10 000 година, нађени су фосили и кости слонова на Кипру, Криту, Цикладима и другим грчким оствима у Егејском мору, као и на Малти и Сицилији. Један од главних симбола Сицилије је слон, а на главном тргу у сицилијанском граду Катанији, људи се налазе „код слона“, као у Београду „код коња“. У време Лепенског вира (прва европска цивилизација), последњи слонови су још увек живели у Европи. Опет долазе 218. пр. Кр. кад су нажалост изгинули код Требије, у битци између Ханибала и Рима. У време римског царства били су присутни, а након тога се у Европу враћају тек у 16. веку, када их из својих колонија доводе Португалци.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ХОРОР ПАД МЛАДЕ ГИМНАСТИЧАРКЕ: Хтела да импресионира жири, изгубила равнотежу, а онда је уследио УЖАСАН ПАД НА ГЛАВУ

У свим европским језицима реч за слона је по правилу варијација латинске риечи „елепхантус“. Али не и у словенским. У свим славенским језицима реч за слона је слон. У свим, без изузетка. Како се десило да Пољаци, Чеси, Словаци, Словенци, Хрвати, Срби, Македонци, Бугари, Руси, Бјелоруси и Украјинци имају исту реч за слона?

По званичним хипотезама, словенски језици су настали 1000 година пре Христа, кад слонова већ одавно није било. Ако су се Словени разишли у 7. веку, њихови језици су се до појаве слонова у Европи самостално развијали готово хиљаду година!

(ВИДЕО) БАЛКАН ГОРИ ЗБОГ СНИМКА ОВЕ ЦРНОГОРКЕ: Објаснила женама како да користе свој орган да би успеле у животу!

Ако поверујемо бечко-берлинској секти да су се Словени у 7. веку раселили, онда смо у великом проблему. Испада да су сви Словени кад су се након хиљаду година раздвојености срели са риечи „елепхантус“ за њу измислили назив слон, независно једни од других. По том сулудом сценарију Пољаци сазнају за појам „елепхантус“ и измисле реч „слон“, исто направе и Бугари и Руси и Срби и Словенци.

КИЈЕВ СПРЕМА ХРВАТСКИ СЦЕНАРИО ЗА ДОНБАС: Русима у Луганску и Доњецку се спрема пакао, само ПУТИН НИЈЕ МИЛОШЕВИЋ!

Постоји и друга опција. (Прото)Славени су индијанци Европе. Одувек су живели гдје и сада живе, од Јадрана до Балтике, од Солуна до Великог Новгорода. Запамтили су слонове, јер су у време Лепенског вира живели заједно са њима (могуће је и да сама реч „слон“ долази од поклича „заан“ којим су ловци крајем неолита, млађег каменог доба, упозоравали на долазак слона). Јер су (прото)Славени ти тзв. Аријевци који су основали ведску цивилизацију у Индији, где су око 1100. година пре Христа слонове почели употребљавати у ратовима. Јер су били у трупама Александра Великог који је користио слонове. Јер су живели у Римском царству и дали чак 19 римских императора.

ТРОПСКИ ТАЛАС У АПРИЛУ НИЈЕ НИШТА У ОДНОСУ НА ВРЕЛИНУ КОЈА СТИЖЕ! Ево какво нас лето очекује! ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ДО ОКТОБРА

Бечко-берлинска секта од нас прави слонове. Али речи памте боље од слонова, па реч „слон“ чува сећање на наше истинско порекло.

(ВИДЕО) Српски и руски „елитни диверзанти“ открили тајна чудеса на дну језера на Косову

Бонус видео

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

САД: Ухапшен тинејџер, планирао напад инспирисан Исламском државом

Уплакана сам утрчала у манастир Острог: Свештеник је рекао свима да изађу, а онда сам пала на стомак! Читао је молитву а ја сам вриштала од муке!

(ВИДЕО) ТРАМПОВ ЛЕКАР ШОКИРАО САД: Доналд ми је лично диктирао свој здравствени извештај, који су ОТЕЛИ ЊЕГОВИ ЉУДИ!

(ВИДЕО) САД ОДЛУЧИЛЕ ДА ЗАУВЕК УКЛОНЕ ПУТИНА И РУСИЈУ: Време цури, коначни обрачун ЗАКАЗАН ЗА 2025. ГОДИНУ!

(ФОТО) СРУШИО СЕ АМЕРИЧКИ ВОЈНИ АВИОН: Најмање 2 мртвих у паду Херкулеса Ц-130!

Извор: Правда

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
25°
Thu
28°
Fri
16°
Sat
20°
Sun