Printscreen
Регион

ХРВАТСКА ЗГРОЗИЛА ЧАК И АМЕРЕ: То је најпроблематичнија земља у Европи, УТЕМЕЉЕНА НА НЕГИРАЊУ УСТАШКИХ ЗЛОЧИНА И ХОЛОКАУСТА!

Хрватска је једна од најпроблематичнијих земаља у Европи, када је реч о историјском ревизионизму и умањивању злочина почињених у Другом светском рату, наводи се у извештају истраживача са универзитета Јејл и Гринел.

ЈЕЗИВО ПРИЗНАЊЕ УБИЦЕ СА ЗВЕЗДАРЕ: Открио полицајцима зашто је убио несрећног младића, његово објашњење је ПРАВИ ШОК!

У извештају о ревизији Холокауста, у коме се говори о начину на који се поједине државе ЕУ баве наслеђем злочина из Другог светског рата, наводи се да Хрватска има један од најгорих проблема са историјским ревизионизмом и умањивањем злочина.

Расветљено убиство на Звездари! Ухваћен нападач који је крвнички избо Милоша

У извештају, који је објављен у оквиру пројекта „Сећање на Холокауст“ и који се заснива на раду истраживача са универзитета Јејл и Гринел, каже се да је ревизионизам Холокауста најгори када су у питању нове чланице ЕУ у средњој Европи – Хрватска, Мађарска, Литванија и Пољска, пише Балканинсајт.

ГВАИДО ПРИПРЕМА ДРЖАВНИ УДАР: Води тајне преговоре са војском!

– Сећање на Холокауст у Хрватској је проблематично – наводи се у извештају, при чему се указује на континуирану употребу усташког поздрава, на нејасан став хрватске Владе и Католичке цркве према наслеђу Холокауста у овој земљи, контроверзе у вези са логором Јасеновац и објављивање књига које умањују број жртава у њему.

ШИПТАРИ, УПАД НА СЕВЕР КИМ ВАМ НЕЋЕ ПРОЋИ! Срби неће дозволити насилну интеграцију Косовске Митровице!

У извештају се наглашава, да Хрватска пати од недостатка консензуса о главном ратном концентрационом логору у Јасеновцу, уз подсећање да су у протекле три године јеврејска, српска и ромска заједница бојкотовале званичну комеморацију у Јасеновцу.

СКАНДАЛ: ЧЕСТИТАЛА ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПА ДОБИЛА ОТКАЗ!

У њему се позивају „земље са проблематичном прошлошћу као што су Хрватска, Бугарска, Пољска и друге“ да следе пример Румуније и да оснују сличне независне комисије, које би проучиле њихову историју Холокауста.

Аутори извештаја потенцирају да су желели „да подрже оне земље које предузимају снажне акције за борбу против ревизионизма Холокауста и укажу на оне које морају учинити много више како би се помириле са својом прошлошћу.

СРБИН УШАО У ТАЈНЕ АРХИВЕ СБ УН И ОТКРИО ТОНУ ДОКУМЕНАТА које су САД САКРИЛЕ како би за РАТ ОПТУЖИЛИ СРБИЈУ!

Након што су у Другом светском рату силе Осовине напале Југославију, усташки покрет је 10. априла 1941. прогласио Независну Државу Хрватску (НДХ).

Усташе се, углавном по узору на немачки СС, примењивале нацистичке расне законе, циљајући и убијајући Србе, Јевреје, Роме и антифашисте, пренела је РТРС.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Србија улази у нову фазу сарадње са НАТО-ом: Шта су праве намере Западне алијансе

Данас ветровито са кишом и топлије, до 10 степени

Макрон стиже у Србију за неколико недеља

НИКОЛА КАЛИНИЋ: Доста више о Косову, морамо даље

Искра

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
28°
Thu
29°
Fri
29°
Sat
24°
Sun