Регион

ХРВАТСКА: Задатак на ћирилици „узнемирио плетерничке духове“

Учитељица у основној школи у Плетерници у Славонији поделила је ученицима првог разреда радне задатке из математике који су били написани на ћирилици, а овај "инцидент" у малом славонском месту изазвао је буру међу огорченим родитељима, који су одмах ступили у контакт с директором школе и градоначелницом Плетернице, наводи "Индекс".

Хрватски портал пише да је, „не бавећи се нивоом концентрације учитељице која није приметила којим писмом су писани подељени задаци, необично колико је само спомињање ћирилице у школи узнемирило плетерничке духове“.

НОРВЕШКА: Косово је држава, Русија непријатељ, Србија је у сваком случају на губитку

Наводи се да се „такође чини да нико није проверио о којем језику се ради – наиме, задаци су написани на бугарском“.

„Мени су се обратили незадовољни родитељи и ја сам упутила тај предмет на Жупанију. Они су надлежни за школство, јер Град није оснивач ове школе. Забринута сам и питам се контролише ли директор добро школу кад се у њој догађају такви пропусти. Забринута сам као градоначелница и као родитељ. Дете ми похађа једну од подручних школа“, казала је „забринута“ градоначелница Плетернице Антонија Јозић из ХДЗ-а.

БИЋЕ ПАПРЕНОГ УДАРАЊА ПО ЏЕПУ: Возачи, ово су нове измене Закона о безбедности саобраћаја! Ево колико ће вас сада коштати прекршаји!

Директор школе Хрвоје Галић рекао је порталу да је „добио позив од Жупаније“.

„Мислим да је реч о неспоразуму. Реч је о додатним задацима. Не ради се о домаћем задатку ни о питањима. Учитељица их је на брзину извукла из рачунара, одштампала, не гледајући уопште текст“, навео је Галић.

Грађани разоткрили педофила: Тражио фотографију ГОЛЕ ДЕВОЈЧИЦЕ, а ево шта је добио

Он је објаснио да се „не ради о задацима, већ о упутствима“.

„Искрено речено, читам ћирилицу, али ово не знам да прочитам. Реч је о безвезном и глупом неспоразуму“, испричао је директор школе.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) БОКСЕР СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТ: Од бруталних удараца добио излив крви у мозак!

Портал објашњава да се Галић пре неколико месеци кандидовао за градоначелника Плетернице и изгубио на изборима од Јозићеве.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТРАЖЕ СЕ 4 КАНДИДАТА ЗА ПОСАО ИЗ СНОВА: 3 месеца путују ЕВРОПОМ, добијају 5.600 €, повратну авио-карту и плаћен смештај, а треба само ово да ураде

САД се баве „прљавим пословима“, а оптужују друге за то

Шта би могао да донесе нови устав СПЦ?

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
25°
Tue
24°
Wed
19°
Thu
16°
Fri