Извор: wikipedia.org
Регион

ХРВАТСКА УСВОЈИЛА ЗАКОН ПО КОМЕ СУ СВИ СРБИ АГРЕСОРИ: Пуповац и српски посланици били УЗДРЖАНИ?!

У 'Закону о правима бранитеља' наводи се да су Србија и Срби у Хрватској агресори. Милорад Пуповац и српски посланици нису гласали против овог закона!?!

Хрватски Сабор усвојио је срамни Закон о правима бранитеља којим се Србија и српски народ у Хрватској проглашавају за агресоре!

Војислав Шешељ открио како је победио рак: Хранио сам се по ОВОМ ЈЕЛОВНИКУ и јео килограм смокви дневно

Посебна брука јесте чињеница да против овог закона није гласало троје посланика из редова Самосталне демократске српске странке, предвођених лидером партије Милорадом Пуповцем!

Скандалозни документ који је директно усмерен против Срба и Србије подржало је 95 посланика, 15 је било против, али међу њима није било ниједног представника Срба, који су се потпуно несхватљиво – уздржали од гласања!?

​(ФОТО/ВИДЕО) ЕВО КО ЈЕ ДЕЈАН ПОПОВИЋ ТИГАР, ухапшен због напада на полицајца! Власник ланаца кладионица, СЛАБ НА СТАРЛЕТЕ И ПЕВАЉКЕ!

Премда је било потпуно јасно да ће саборска већина на челу са проусташким ХДЗ-ом свакако усвојити закон, српски посланици Милорад Пуповац, Драгана Јецков и Борис Милошевић морали су да дигну глас против правног акта у ком дословце пише:

„Хрватски бранитељи из Домовинског рата су бранили и обранили Републику Хрватску унутар међународно признатих граница од оружане агресије коју је извршила Србија, Црна Гора, ЈНА и паравојне постројбе из БиХ уз помоћ великог броја припадника српске националне мањине у Републици Хрватској, организиране и предвођене великосрпском политиком“.

Лидер Срба у Хрватској Милорад Пуповац је пре само два и по месеца на сва уста критиковао Загреб и чак позивао ЕУ да хитно реагује због овог закона!

„Предложени закон за нас није прихватљив због тога што се ствари које су биле део ратних пропаганди, ратних односа, настоје сада озаконити у погледу односа према Србији. Не разумем ту врсту памети која је унела ту одредбу у закон којим се повећавају права хрватских бранитеља, односно ратних ветерана и којима се заправо уместо изградње мира и политике измирења земљама у региону сада отвара простор за ново заоштравање у односима између држава и народа. То може бити спирала која ће још једном уместо стабилности, уместо мира, поверења, заправо радити и производити супротно“, изјавио је 21. септембра 2017. Пуповац, који иначе подржава владу премијера Андреја Пленковића из ХДЗ-а.

Упитан да прокоментарише овај сасвим неочекивани потез, Пуповац каже за Информер да уздржан став такође значи противљење доношењу поменутог закона!?!

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) Пацијенти су се жалили јер дуго чекају лекаре, а онда је медицинска сестра показала како изгледа „прави хитан случај“

– СДСС сматра штетним и неприхватљивим уносити у законски текст било која историјска питања, па тако и питање о карактеру рата на простору бивше Југославије, укључујући и Хрватску. Тиме се отварају историјске трауме и спречава развој поверења међу народима. Тиме се ограничава и слободна расправа о томе шта се и како догодило. Зато тај закон нисмо могли подржати. Били смо уздржани, а и уздржано значи против – рекао нам је Пуповац, који је одбио да конкретно одговори на питање шта га је тачно спречило да гласа против када је већ, како сам каже, био против закона!?!

На другој страни, председник Одбора за Србе у региону Скупштине Србије Иван Костић истиче да је понашање Пуповца и његова два посланика – скандалозно.

(ВИДЕО/УЖИВО) ДРАМА У КИЈЕВУ: Сакашвили прети да ће скочити са крова

– Неприхватљиво је да српски посланици у хрватском сабору по питању српско-хрватских односа, а на штету Србије, остану уздржани по било ком питању. Не постоји никакав договор између српских и хрватских посланика, само жеља Пуповца да и даље његови остану део власти… – подвлачи Костић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

РУСИЈА ОБЈАВИЛА КОЈИХ 9 МЕДИЈА СУ ОЗНАЧЕНИ КАО СТРАНИ АГЕНТИ: Међу њима Глас Америке и Слободна Европа!

Дачић: Повећање породице мора бити политички циљ иначе ће Србија нестати

Хрватски научник: Хрвати су измишљена нација

Извор: Информер

Оставите коментар