Регион

Хрватска оставила осмочлану породицу са шесторо деце да се смрзне на граници са Србијом

Још један случај враћања избеглица са хрватске границе у Србију испливао је у јавност, а шеф Исусовачке службе за избеглице Твртко Барун каже да се нада да ће хрватско тужилаштво поднети оптужнице и да ће одговорне особе за то одговарати.

СПС БУРНО РЕАГОВАЛА НА ИНТЕРВЈУ МИРЕ МАРКОВИЋ: Она има жељу да нас уништи као што је уништила и Слободана!

Још један случај враћања избеглица са хрватске границе у Србију испливао је у јавност, а шеф Исусовачке службе за избеглице Твртко Барун каже да се нада да ће хрватско тужилаштво поднети оптужнице и да ће одговорне особе за то одговарати.

Реч је, наиме, о осмочланој породици са шесторо деце, од којих је најмлађе старо само годину дана.

Породица је враћена у петак из Хрватске у Србију, иако су УНХЦР и Хрватски правни центар обавештени о њиховој намери да затраже азил у тој земљи, саопштила је на Фејсбуку организација „Are You Syrious“.

(ВИДЕО) ОВУ ТЕМУ НИКО НИЈЕ ОТВОРИО! Заветници погодили у срж проблема!

„Још једно гурање назад у Србију и насиље према жени и деци“, написала је ова организација.

Додају да им је један члан породице рекао да је полиција ударила његову мајку, те да су назад у Србију морали пешице и да је пут трајао пуних осам сати.

„Оно што је још горе јесте то што су деца присиљена да преспавају ноћ напољу, јер УНХЦР-ова линија прима позиве тек од 8.30, па није могла да се раније позабави случајем“, пише на поменутој друштвеној мрежи.

ВОДИТЕЉ ПРОГОВОРИО О БОРБИ СА БОЛЕШЋУ: Огњен Амиџић већ дуже време страхује за здравље, а ови АЛАРМАНТНИ СИМПТОМИ су му спасли живот!

Организација „Are You Syrious“ је објавила и фотографију деце која су хладну ноћ провела на отвореном.

Твртко Барун рекао је за загребачку Н1 да има сазнања о овом и другим случајевима протеривања из Хрватске у Србију, која се догађају последњих месеци.

„Имамо сазнања, с обзиром на то да имамо канцеларију у Београду. У последње време имамо случајеве људи који тврде да су из Хрватске враћени у Србију. Они су тражили азил, али су их вратили у Србију“, казао је Барун и додао да је недавно заштитница грађана у једном документу побројала случајеве неправилности на граници и послала их државним институцијама.

„Надам се да ће Државно тужилаштво подићи оптужнице и да ће одговорне особе одговарати за такве поступке“, рекао је Барун.

Одређен притвор до три месеца осумњиченом за убиство оца


РЕКЛАМА

Увешћемо матерински капитал и олакшице за породице са више деце

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПРИЈАТЕЉ МАЈОРА ФИЛИПОВА ОТКРИВА СТРАШНЕ ДЕТАЉЕ: Овако су изгледали последњи сати руског хероја

Почела седница Савета безбедности УН о Косову

Ухапшен инспектор, осумњичен за мито од 150 евра

ОДБИЈА МЕДИЦИНСКУ ПОМОЋ! Братислав Дикић започео штрајк глађу и жеђу!

(ВИДЕО) ПОСЛЕДЊИ ЛЕТ РУСКОГ ХЕРОЈА: Пилот који је био у пратњи Филипова БРАНИО ОБОРЕНОГ КОЛЕГУ, али је ОСТАО БЕЗ ГОРИВА!

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri