Загреб, Хрватска, Фото: Профимедиа
Регион

„ХРВАТСКА ЈЕ БОЛЕСНА!“ Медији брује о новој афери која потреса регион

Нова афера је настала након исказа бивше министарке финансија Мартине Далић

Најновија афера у случају Агрокор, обелоданила да је премијер Андреј Пленковић, ипак, био упућен у све што се дешавало везано за тај концерн.

ПАНИКА У ЕГЕЈУ! ПУТИНОВИХ 50 БРОДОВА ШПИЈУНИРА АМЕРЕ: Манија гоњена прогања Вашингтон, У СВЕМУ ВИДЕ РУСЕ!

Нова афера је настала након исказа бивше министарке финансија Мартине Далић Тужилаштву, а обелодањено је да је лагао Сабор и јавност, што је додатно подигло тензије на хрватској политичкој сцени.

Портал нет.хр пише да је након исказе Далићеве постало јасно да је премијер Андреј Пленковић лагао у Сабору и јавности о групи Борг, која је радила на изради Леџ Агрокор, и састанцима са бившим власником Ивицом Тодорићем.

ДРЖАО „ТАОЦЕ“ У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА Разјарена звер патролирала ходницима, станари пола дана нису смели НИ ДА ПРОВИРЕ

„И шта се догодило? Апсолнутно ништа“, пита и констатује овај медиј и додаје да је изузетно важно ко су људи у Банским дворима, односно ко су они којима пред врата долазе штрајкачи, ко је онај који одлази у посету Ангели Меркел, и како се сазнаје из саопштења, ко је онај ко ће у Задужибни Конрад Аденауер одржати предавње на тему “Хрватска и будућност ЕУ”.

ЕНГЛЕЗИ УПУТИЛИ ДИРЕКТНУ И БРУТАЛНУ ПРЕТЊУ СРБИЈИ

Портал подсећа да су овог лета хрватски медији писали о норвешком министру рибарства који је због чињенице да је тоеком годишњег одмора у Ирану користио службени мобилни телефон, а то је забрањено за земље с којима норвешка нема успостављену безбедносну сарадњу – поднео оставку.

Вест је дошла до Хрватске а не треба ни листати или гледати норвешке медије да би се знало да је све што се збивало око његове оставке данима било ударна вест, да су о томе говорили многи политичари, а широка јавност или национални интелектуални ауторитети нису ни морали мното да говоре.

Напросто, министар рибарства Пер Сандберг је знао да мора да поднесе оставку, а независно од тога влади је уследила казна: мањинска коалициона влада је већ у првом наредном мерењу рејтинга значајно изгубила на популарности.

ПАЛМА ОДВЕО 450 ЈАГОДИНАЦА У ПАРАЛИЈУ

Ових дана хрватски медији такође извештавају о новој могућности да се великом и моћном Доналду Трампу догоди опозив због свега што цури о њему из његовог предизборног периода.

Он такођер говори да се “шире дезинформације”, да се ради о лањском снегу итд., али Америка ври.

Нема скривања под тепих. Демократске институције, правосуђе, истражна тела итд ухватила су се у коштац с новим информацијама о председнику Трампу независно од тога на које се његово раздобље односи.

ХАЈКА НА ДОДИКА И СРПСКУ

Ништа за њих није “лањски снег”, констатује портал и додаје да у Хрватској то није случај, што је показао и последњи случај исказа министарке Далић.

„Како то да у Норвешкој министар даје оставку у августу, а код нас је правило да се ништа не збива током сезоне годишњих? Је ли опорба на годишњем? Да, имамо неколико изјава да је ово што се збило недопустиво. И да потврђује све оно што се знало, да би премијер морао да поднесе оставку“, наводи портал.

Миломир (21) није тражио ни динар за пронађени новчаник, али имао је једну молбу: Сада га је срећа погледала и променила му живот из корена

Држава у којој премијер може да лаже и никоме ништа је дубоко болесна, пише портал и истиче да то показује да су демократски механизми парализовани, да су медији великим делом уништени.

„Ову земљу води човек којем лагање није никакав проблем. Можемо ли му да верујемо када нешто каже радницима Уљаника? Можемо ли му веровати када први наредни пут буде рекао: ‘Нисам знао’? Знамо да ће бити управо неумесно када ће, несумњиво лепо говорити, на тако поносно најављеном предавању на тему ‘Хрватска и ЕУ'“, пише портал нет.хр.

(ВИДЕО) ПУТИН НЕ МИРУЈЕ НИ КАДА ОДМАРА: Отишао у далеки Сибир и тамо радио оно што највише воли!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НЕСТАО СИН МИЈЕ КУЛИЋА: На Фејсбуку оставио поруку да је пронашао Бога

ЛАЗАНСКИ: Оборили смо бомбардер Б2 Зашто то тада нико није смео да објави?

(ФОТО) ХИТ У ТОПОЛИ! ГАЗДА УЗВРАТИО ПРЕДСЕДНИКУ ОПШТИНЕ: Ти нама забранио музику од 22 часа, а ми теби улазак у кафану!

ИСПЛИВАЛИ НОВИ ДЕТАЉИ ТРОСТРУКОГ УБИСТВА: Родитеље и ћеркицу (13) изрешетао РОЂАК због СПОРА ОКО ПУТА

СРБИ ИЗ ЂАКОВИЦЕ НЕ ИДУ НА СЛАВУ У ЗАВИЧАЈ: Упркос Тачијевом обећању, мржња Албанаца је јача него икад

ВОДИТЕЉКА У ТЕШКОМ СТАЊУ: Лекари се боре да спасу живот Сандре Денде која је повређена у саобраћајној несрећи

Русија: Америка повећава борбену јединицу за напад на Сирију

Tanjug/Alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Thu
29°
Fri
29°
Sat
24°
Sun