Информер
Регион

ХРВАТИ ПОПУШТАЈУ ПРЕД УЛТИМАТУМОМ: Загреб позива министре региона на разговоре

Након што су министри БиХ, Црне Горе, Македоније и Србије усагласили закључке поводом трговинских мера Хрватске за пољопривредне производе из трећих земаља, хрватски министар пољопривреде позива колеге на састанак.
youtube.com

Министарство пољопривреде Хрватске саопштило је да је правилник у складу с тржишним стандардима за воће и поврће који су прописани правним тековинама ЕУ. Истичу да се она односи на све треће земље и да није усвојен с циљем дискриминације робе из региона.

„У сврху образложења наведених аргумената, смиривања непотребних тензија те решавања постојећих несугласица, министар пољопривреде Томислав Толушић разговарао је с колегама министрима из суседних држава те их позвао на састанак у Хрватску следеће недеље. Инспекција на границама, као и трговина робом између суседних земаља, одвија се нормално, додаје се у саопштењу хрватског министарства.

Министри БиХ, Црне Горе, Македоније и Србије усагласили су на састанку у Сарајеву седам закључака поводом трговинских мера Хрватске за пољопривредне производе из трећих земаља.

Упућено је писмо Европској комисији од које се тражи да хитно реагује.

Министар трговине Србије Расим Љајић поручио је да нико не жели трговински рат, али да ће земље региона бити принуђене на контрамере ако проблем не буде решен.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СРАМНО: Ево зашто владика Григорије ОДБИЈА да служи парастос ЖРТВАМА ОЛУЈЕ

Додик и Вучић састављају СТРАТЕГИЈУ ЗА ОПСТАНАК СРПСКОГ НАРОДА за 21. век

АМЕРИКАНЦИ ПУШТАЈУ МИЛА НИЗ МОРАЧУ?! На помолу велике политичке промене у Црној Гори?

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri