Фото: МУП РС
Политика Србија

ХРКАЛОВИЋ И ПОПОВИЋ ИВКОВИЋ У ДУБАИЈУ! МУП Србије изложио аргументе ПРОТИВ такозваног ,,Косова“ у Интерполу

Државни секретари Министарства унутрашњих послова Дијана Хркаловић и Биљана Поповић Ивковић изложиле су данас у Дубаију, представницима делегација које ће учествовати на Генералној скупштини Интерпола, аргументе Републике Србије зашто такозвано ,,Косово" не може бити део ове међународне полицијске организације.

(ВИДЕО) ШОК! РАТКО МЛАДИЋ СЕ УЖИВО УКЉУЧИО У ПРОГРАМ Српски генерал обратио се Србији: ЉУБИ ВАС ДЕДА РАТКО! Посебну поруку је имао за Војислава Шешеља

Хркаловић и Поповић Ивковић су нагласиле да не постоји ниједан политички, правни и полицијски аргумент који би оправдао чланство тзв. ,,Косова“ и да би евентуална одлука о пријему била преседан са несагледивим последицама по безбедност.

Како су објасниле, Интерполове базе података нашле би се у рукама људи који се и сами налазе на потерницама због озбиљних кривичних дела, саопштио је МУП.

ПОБЕГАО САМ ОД ЛУДИЛА ВУКА ЈЕРЕМИЋА: Дневно попуши и попије моју плату, томпуси му коштају 1.400 евра, пије вино од 350 евра…

Хркаловић је представницима делегација указала на чињеницу да Приштини није циљ да чланством у Интерполу ради на јачању капацитета за борбу против организованог криминала и тероризма, већ да злоупотреби ову међународну полицијску организацију ради даљег афирмисања једнострано проглашене независности тзв. ,,Косова“.

Поповић Ивковић је истакла да и само разматрање захтева тзв. ,,Косова“ за чланство представља апсолутни правни преседан.

„Оваква активност би значила кршење одредаба статутарних докумената Интерпола и правно обавезујуће Корелове Резолуције од стране Генералне скупштине и чланица“, рекла је Поповић Ивковић и подсетила да је њом јасно дефинисано да је чланство у Интерполу резервисано искључиво за државе чланице Уједињених нација и земље које имају статус посматрача у УН.

Рат Вашингтона и Москве у УН због Србије: Рус одувао Американца!

Како је објаснила Генерални секретаријат Интерпола је стављањем захтева тзв. „Косова“ у предлог дневног реда, прекршио сопствене процедуре прописане Кореловом резолуцијом.

„Потпуно самоиницијативно узели су у разматрање пријаву тзв. „Косова“, кршећи право чланица Интерпола да о томе буду информисане и да заузму сопствени став везано за апликацију“, указала је Поповић Ивковић.

Државни секретари Хркаловић и Поповић Ивковић истакле су да је Аутономна покрајина Косово и Метохија саставни део Републике Србије и позвале државе чланице да, уколико се захтев Приштине буде разматрао на Генералној скупштини, гласају против и тиме покажу да су привржене међународном праву и да не пристају на политизацију и рушење угледа Интерпола.

Ванредно заседање безбедњака: Сви на задатке да се спречи егзодус Срба

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЈОВАНОВ: ДС и Ђилас водили Србију право у понор

Нови удар на Русију у Њујорку режирао Кијев

СТРАШНА ПОРОДИЧНА ТАЈНА У РУШЊУ: Мушкарац који је давио жену, обесио се на истом месту где и његов брат!

Академици нису прихватили оставку Владимира Костића

ПЕНЗИОНЕРКА ЦОКА КОЈА ЈЕ УБИЛА ИНВЕСТИТОРА ИСЕКЛА ВЕНЕ! Стојанка покушала да се убије у затвору?

ДАНИЈЕЛА ЈЕ ИМАЛА 2 СПОНТАНА ПОБАЧАЈА: Све што је желела било је дете, отишла је под ОСТРОГ и онда јој је ЛАЗАР преокренуо цео живот!

ХОРОР У СРПСКОЈ ЦРЊИ! ПСИ ПОЈЕЛИ ЧОВЕКУ ЛИЦЕ У РОЂЕНОЈ КУЋИ: Бицикл је био наслоњен на ограду, а оно што смо видели унутра ПРОГОНИЋЕ НАС ДОК СМО ЖИВИ

НОВИ УДАР НА ЏЕП ВОЗАЧА У НАЈАВИ! Дробњак: Тражићемо поскупљење путарине и наплату на магистралним путевима, али за ОВА ВОЗИЛА!

ДРАМА ЈУТРОС У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА! Стигла анонимна дојава да је ПОСТАВЉЕНА БОМБА КОД ЗГРАДЕ СКУПШТИНЕ!

Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
23°
Wed
25°
Thu
27°
Fri
22°
Sat