Zdrastveni centar Užice
Србија Хроника

ХОРОР У УЖИЧКОЈ БОЛНИЦИ: Човека с преломом лобање истерали из болнице, ТРИ ДАНА НАКОН ТОГА УМРО! Породица у шоку!

Породица Првослава Боловића (67) из села Лорет код Пожеге, који је пре три дана преминуо у Општој болници у Ужицу, оптужује лекара ове установе да Првослава, који је имао тешку повреду главе - прелом крова лобање, субдурални хематом и нагњечење мозга, и поред препоруке Клинике за неурохирургију из Београда, није примио на болничко лечење, него га је у таквом стању послао кући.

Такво понашање лекара је, кажу у породици, неетично, а мотив зашто су се јавили Куриру јесте – да се то више ником не понови.

Шта се крије иза СТРОГО ЧУВАНЕ ТАЈНЕ на Космету! Лазански открива зашто се убијају војници Кфора! Број самоубистава строго чувана тајна

– Стриц је доживео повреду, са повредом се јавио у хитну службу ДЗ Пожега, они су му указали помоћ и послали га у Ужице, а из Ужица у Неурохируршку клинику у Београду. Тамо је провео три-четири дана, радили су скенер, скенер је два пута показао да је ситуација иста, видели су да не могу да га оперишу и одлучили да га пошаљу у регионални медицински центар, па да се за две недеље јави на контролу с новим скенером. Процена лекара из Београда била је да он буде овде под контролом лекара у регионалном медицинском центру, да се одради скенер и да дође у Београд на контролу – прича Првослављева синовица Данијела Боловић, која је и сама лекар.

ТЕШКА НОЋ НА УЛИЦАМА БЕОГРАДА: Троје мртвих и више повређених особа у САОБРАЋАЈНИМ НЕСРЕЋАМА!

Предлог или наредба

– Санитетом је враћен у Ужице, а др Владимир Бурзановић у Општој болници у Ужицу погледао га је на колицима и Првослављевом сину рекао: „Ми овде немамо места“. Пошто су мој отац и муж дошли за њима, а Првослава су већ враћали у санитет да га возе кући, питали су др Бурзановића да ли је могуће да човека с таквим повредама враћа кући, а он је рекао: „Па шта ја њему овде да радим кад га тамо нису оперисали, шта да радим, да гледам у њега, ја сматрам да он овде нема шта да тражи. То што пише на отпусној листи није наредба него предлог“. Вратили су га у Лорет, тамо је мало дошао себи, али је пред зору добио нападе епилепсије, позвали су Хитну помоћ, пребачен је у Ужице и ту га је др Голубовић примио на интензивну негу. Епи-напади су се наставили и то га је на крају, после три-четири дана, заувек однело – каже Данијела.

Она додаје да не каже да би се њен стриц извукао да је остао у болници, али има утисак „да су дигли руке од њега“.

ДЕТАЉИ СТРАВИЧНОГ ПОРОДИЧНОГ ЗЛОЧИНА У УЖИЦУ: Било им је сумњиво што није ушла у такси, а онда су ушли у зграду и затекли ЈЕЗИВ ПРИЗОР

– Питам колегу лекара: Да ли би свог оца вратио кући у таквом стању? – каже др Данијела.

Неће га тужити

– И сама сам лекар, не могу да схватим да се неко тако опходи према умирућем човеку. Оптужујем колегу доктора што је човека с таквом повредом проследио на кућно лечење, није га задржао у болници. Мислим да би сваки лекар закључио да човек с таквим повредама мора да остане у болници – каже др Данијела Боловић, лекар Завода за заштиту здравља радника „Железница Србије“, амбуланта Ужице.

Породица, каже, неће тужити ни лекара ни болницу, али мотив је да се овакав однос лекара ником не понови.

ДЕЧАК (14) ПОГИНУО КОД КИКИНДЕ! Још два дечака повређана када је на њих налетео аутомобил

Здравствени центар Ужице

КОМИСИЈА ПРОВЕРАВА ПРИТУЖБУ

У Здравственом центру Ужице јуче нам је речено да је поводом притужби породице покојног Првослава Боловића из села Лорет, а по налогу директора ЗЦ Ужице др Милоша Божовића, дат налог директору Опште болнице Ужице да се одмах формира комисија за унутрашњи стручни надзор, која ће проверити притужбе породице. Ова комисија јуче је, како Курир сазнаје, већ почела с радом. Истовремено, директор ЗЦ Ужице Милош Божовић јуче је обавио разговор с начелником одељења и с лекаром на чији поступак породица има замерке.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУЛИН О СУЛУДИМ ШИПТАРСКИМ НАМЕРАМА: Харадинај је слободан зато што су сви сведоци на његовом суђењу побијени! КОМЕ ЋЕ ТАКВИ ЗЛОЧИНЦИ ДА СУДЕ?!

Немачки медији: Трамп претвара НАТО у алијансу улизица

„Не у рат против Путина!“ Цео свет је чуо потпуно другачију поруку из Украјине

Напад са Црног мора: Шта садржи нови пакет мера НАТО-а против Русије

ХАОС У ВЕНЕЦУЕЛИ: Грађани пробили барикаде на граници с Колумбијом!

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
30°
Sat
28°
Sun
27°
Mon
28°
Tue