информер.рс
Србија Хроника

ХОРОР У ДОМУ ЗА ОМЕТЕНЕ У ТУТИНУ! Младића пребијали и сексуално злостављали, рука му сломљена, СМРШАО 28 КИЛА!

Саша Јовановић из Лесковца тврди да је његовом сину Марку сломљена рука и да су га други штићеници дома ноћу сексуално узнемиравали. Све су то измишљотине оних који желе да наруше углед дома, тврди директор ове установе Омер Ђондић.

Мој син Марко (27) крвнички је претучен у Дому за лица ометена у развоју у Тутину, где је боравио последњих десет месеци. Штићеници дома су га и више пута сексуално узнемиравали, смршао је 28 кила. Ово за Информер тврди Саша Јовановић из Лесковца, отац несрећног младића.

РУСИ ЖЕСТОКО УЗВРАТИЛИ И ИСМЕЈАЛИ АМЕРЕ: Амбасаду САД у Москви селе у СЕВЕРНОАМЕРИЧКИ ЋОРСОКАК БРОЈ 1!

У исповести за Информер Саша каже да је умало доживео срчани удар када је видео повреде које је његов син задобио.

– У марту прошле године одвео сам га у дом и два месеца га нисам видео јер таква су правила током прилагођавања. Када сам га први пут видео, приметио сам да је смршао и да се другачије понаша. Када сам га последњи пут видео, умало нисам доживео срчани удар. Супруга и ја смо га свукли и видели повреде по телу, био је црвен од колена до половине тела – каже Саша и додаје да је сина одмах одвео у Лесковац, где га је прегледао лекар.

СКАНДАЛ У САРАЈЕВУ! Плакат с мртвачком главом постављен на улазу Амбасаде Србије!

Он каже да су Марку констатоване вишеструке повреде по телу и да су га други штићеници сексуално узнемиравали.

– Рука му је била сломљена, имао је огреботине, посекотине… Неколико дана је седео у том дому са сломљеном руком. Син ми је рекао да му је неки штићеник којег зову Трајко често улазио ноћу у собу и свлачио се, на силу га љубио и вадио свој полни орган. Није му то само Трајко радио, још неки штићеници су га сексуално малтретирали – тврди Саша и додаје да у дневним извештајима дома, које праве запослени, не постоје подаци о голготи коју је његов син пролазио месецима.

КОНОБАР МИСЛИО ДА ЈЕ ГОСТ ЗАСПАО ЗА СТОЛОМ, А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО ШОК: Смрт у кафани у Црној Бари

Иако је сина привремено узео из дома из Тутина, Саша га тамо неће враћати јер, како каже, Марко је ту замало живот изгубио. Он каже да је обавестио своје адвокате и да је послао допис ресорном министарству и инспекцији.

– Очекујем да лекари званично обавесте полицију о свему што је мој син доживео, а ја сам послао допис министру и начелници инспекције. Обавестио сам и Центар за социјални рад у Лесковцу – каже Саша и додаје да његов син ноћу има кошмаре јер сања оне који су га тукли.

– У сну подигне руке и као да се брани. Говори: „Немојте ме, ја сам добар, ништа нисам урадио.“ То најбоље осликава оно што је тамо доживео. Више га тамо не враћам, то нека знају сви – рекао је Саша Јовановић.

С друге стране, директор ове установе Омер Ђондић за Информер каже да је реч о „намештеној афери чији је циљ урушавање угледа дома“.

– Разумем бригу Маркових родитеља, али њега нико није тукао ни силовао. Он је склон самоповређивању. Раније је задобио повреду руке коју је опет обновио. Одмах смо га одвезли код лекара, који му је збринуо повреде. Некоме је циљ да уруши углед дома и да се политички обрачуна са новом управом. Очекујемо да Марко убрзо дође код нас – рекао је Ђондић и додао да у овој установи борави 250 штићеника, о којима брине само осам медицинских сестара, један лекар и неговатељи.

НАОРУЖАН УКРАО АУТО ПА СЕ ЗАКУЦАО ДА УБИЈЕ СИНА (7) И СЕБЕ: Драматична потера код Лесковца!

У овом дому инциденти су раније били веома чести. Забележено је генитално сакаћење штићеника, скакање кроз прозор и бежање из ове установе.

РЕКЛАМА
Заветници: Јачаћемо стратешке односе Београда и Москве!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) НАТО спрема „војни Шенген“ због Русије?

Неколико амбасада у Москви добило писма са белим прахом

СРБИЈА ОБЕЛЕЖАВА ДАН ДРЖАВНОСТИ – централна државна прослава у Орашцу

Извор: Информер.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri