wikipedia.org
Европа Свет

Хорор и неверица у Грчкој: Укидате нам гирос?!

Грци су са неверицом прочитали вест да ц́е ЕУ због сигурности забранити кебаб и гирос, а хаштаг #Free_Giros је постао тренд на грчком Твитеру.

„Дозволили су конзервансе свуда, бомбардују малу децу, али им смета гирос.“

„Почећемо значи гирос да једемо кришом и нелегално у подрумима и сакривеним локалима? Бране нам гирос? Овакву Европу желимо?“

РУСКИ ЂАЦИ ПОРУЧУЈУ: ,,Живео херој Ратко Младић!“ (ФОТО)

Кебаб и гирос у Грчкој су под контролом Европског парламента, где се налазе и посланици Европске комисије за фосфате у брзој храни широм Европе. Сада су гирос и кебаб под великим ризиком да буду забрањени у Грчкој што представља прави хорор за Грке, и не само за њих, већ и за остале љубитеље ове хране.

Европски парламент је покренуо примедбе на предлог Европске комисије да дозволи коришћење фосфата, укључујући фосфорну киселину, ди и три фосфате и полифосфате у месу гироса и кебаба.

До овог потеза је дошло услед забринутости током научног прегледа у 2012. години о могућој вези између фосфата када се користе као адитиви за храну и болести срца – али докази су тада остали неусаглашени.

НОВИ ШОК У ХАГУ! У ПРАЉКОВОЈ ЋЕЛИЈИ ПРОНАЂЕНА МИСТЕРИОЗНА КОВЕРТА: Пре самоубиства оставио још једно писмо, ево за кога!

Правила ЕУ обично забрањују употребу фосфатних адитива у припреми меса, у ком се користе за заштиту укуса и спречавају сушење меса, али постоје и одређени изузеци.

Гирос и кебаб у Европи ће сада морати да сачекају гласање, које ће се одржати између 11. и 14. децембра у Стразбуру, како би сазнали да ли ће њихова омиљена храна и даље моћи да се служи у сендвичима са истом текстуром и укусом као до сада, преноси портал Грчка. инфо.

Извор: Грчка.инфо

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дачић: Хрватска треба да се суочи са прошлошћу, а не да напада Србију

Кубуровић: Скандалозно што УНМИК преузма улогу државе

Тачи: Формираћемо ускоро ЗСО, али и ,,Војску Косова“

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
28°
Sat