alo.rs
Србија Хроника

ХОРОР Дарко девојци флашом ИЗБИО ЗУБЕ, крвнички је ТУКАО, мајка све пријавила полицији, па јој рекли да има жена које то ТРАЖЕ!

Мајка тражила заштиту од насилника који је крвнички претукао њену ћерку.

Исти дан кад је МУП објавио резултате надзора унутрашње контроле у ПУ задарској због случаја Даруварац, у емисији „Провјерено“ Нове ТВ објављено је неколико снимака телефонских разговора мајке претучене 18-годишње девојке с службеницима задарске полиције од којих је престрављена жена те вечери тражила заштиту и бржу реакцију у хватању Дарка Ковачевића (31) који је крвнички претукао њену ћерку.

Уз транскрипте пет-шест разговора с полицијом, мајчина пријатељица је препричала и свој разговор с портпаролом задарске полиције Елисом Жоданом.

Спречен пријем тзв. Косова у Светску царинску организацију

„Претукао је цуру, ј****е, боцом избио зубе другој. Каже он мени, па очито има у Задру тих жена које тако траже, ја говорим шта такве траже. Ј****е, кркан си обични, ја говорим.“

Из препричаног разговора произлази да је портпарол Жодан потпуно непримерено коментарисао напад на младу девојку. На упит Јутарњег листа да ли је то стварно рекао, Жодан је одговорио: „Немам коментара. То је рекла-казала“.

ОГЛАСИО СЕ РАДЕ ШЕРБЕЏИЈА НАКОН ХАПШЕЊА – Ево шта наш глумац каже!

Његова наводна изјава била је, међу осталим, предмет завршеног надзора унутрашње контроле, но приликом спроведене истраге наводи који се приписују Жодану нису потврђени. Санкције које би требало да предузме начелник ПУ задарске Антон Дражина односиће се на три, могуће четири делатника задарске полиције, од дежурног шефа смене до неких других полицијских делатника на вишим функцијама који нису, према мишљењу унутрашње контроле, довољно брзо и ефикасно реаговали на пријаве мајке претучене девојке.

– Битно је да унутрашњи надзор није утврдио намерне пропусте, односно заташкавање, за шта се полиција данима оптуживала у медијима кад је у питању био случај Дарка Ковачевића. Односно, да није било злоупотребе и намерних пропуста. Унутрашња контрола утврдила је одговорност у динамици поступања и за то ће неки делатници бити дисциплински санкционисани – истичу у задарској полицији, додајући да пропусти у поступању нису утицали на ток и квалитет криминалистичке истраге.

Наиме, унутрашња контрола у потпуности је реконструирала поступање делатника полиције у ноћи кад је девојка претучена. Те среде 13. јуна у кафић „Цхилл оут“ Дарко Ковачевић је дошао у друштву 18-годишње девојке у 21.37 сати. Одмах на улазу ударио јој је шамар и она је села за сто с пријатељицом.

ЛАЗАНСКИ ОТКРИВА: Путин долази у Србију и доноси ракетни систем „панцир“ на стогодишњицу победе у Великом рату

У 21.45 Ковачевић одвлачи девојку у WЦ и тамо се, иза затворених врата, задржавају око пола сата. У 22.17 сати Даруварац излази из тоалета и девојку вуче за косу до средишта кафића где почиње његово иживљавање које траје до 22.19 сати, дакле два минута. Тукао ју је шакама, ногама, газио ју је… Одмах након тога Даруварац излази из кафића и одлази, а за њим излази и премлаћена девојка. Прву дојаву о догађају добио је Центар 112, којем је пријављена туча у кафићу, у 22.20 сати. У 22.24 сата Центар 112 добија нови позив који се прослеђује Хитној помоћи ради интервенције јер у тучи има повређених особа.

У 22.27 сати на Меладу је упућена полицијска патрола па интервентна полиција. Унутрашњи надзор је надаље утврдио да су полицајци Даруварца неколико пута током ноћи тражили у његовој кући, али га нису пронашли до 10 сати ујутро идућег дана. Истовремено је полицијска патрола чувала кућу мајке и нападнуте девојке. У тражење Даруварца биле су укључене две полицијске постаје у координацији с ОКЦ-ом, но пропусти су почињени у смислу брзине и ефикасније реакције на позив мајке да се ухвати починитељ и прикупи више релевантних информација о казненим делима која је Даруварац починио.

АЛЕКСИЋ НАПАО ОРГАНИЗАТОРЕ ВИДОВДАНСКОГ ПРОТЕСТА – ИСКОРИСТИЛИ СТЕ МОЈ ШТРАЈК

Чим примим извештаје, предузећу одређене мере у складу са препорукама које се наводе у налазу унутрашње контроле. Вероватно ће то бити стеговни поступци против одређених делатника у полицији – изјавио је Антон Дражина, начелник ПУ задарске.

– Извјештаји унутрашње контроле иде у руке службеницима за законитост поступања. Они ће оценити одговорност полицијских делатника и предложити мере према дисциплинском суду. У овом тренутку не могу говорити колико ће полицијских делатника бити подвргнуто мерама – каже Дражина.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ИСПОВЕСТ МАРИНЕ СМРТ: Терорисали су ме кад сам била мала, САД НЕК МЕ СЕ ПЛАШЕ!

ЈОВАНУ ЈЕ ТЕМПЕРАТУРА БИЛА 45 СТЕПЕНИ, мозак му је био српжен од дроге, А ДРУГОВИ СУ ГА ОСТАВИЛИ ДА УМРЕ ИСПРЕД БЕОГРАДСКОГ СПЛАВА!

ДЕЈАН СТАНКОВИЋ СЕ У СУЗАМА ОПРОСТИО ОД БУЊЕ „Плакали смо те ноћи против Екерена, плачемо и сада…“ да се НАЈЕЖИШ

„Видите ли чудо“: Црна Гора се окреће Ватикану и исламу, а насрће на Српску цркву

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ О КОСОВУ: Грађани Србије треба да имају поверења у своје руководство! Даноноћно радимо на решењу

ТУГА: Једини Србин у цркви – на Видовдан!

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
19°
Fri