Свет

ХОКИНГОВА ПОСЛЕДЊА УПОЗОРЕЊА ЧОВЕЧАНСТВУ: Ево шта је геније све предвидео! Не пише нам се добро!

Човечанство мора да напусти планету Земљу у наредних 200 година, ако жели да преживи - тако гласи снажно упозорење Стивена Хокинга, изречено у месецима који су претходили његовој смрти.

Легендарни физичар, који је преминуо у среду, веровао је да би живот на Земљи могао да буде збрисан неком катастрофом, попут удара астероида, деловањем вештачке интелигенције или инвазијом ванземаљаца.

Он је, такође, упозоравао да би пренасељеност планете, људска агресивност и климатске промене могли довести до самоуништења човечанства.

СЕКС ЗА 8.000 ЕВРА Оперативац МУП-а детаљно описао како функционише елитна проституција у Србији

Хокинг је веровао да, ако наша врста има икакву наду да преживи, будуће генерације би морале да за себе изграде нови живот у свемиру.

Једна од највећих Хокингових брига за планету Земљу била је глобално отопљавање.

„Наши физички ресурси се троше аларматном брзином. Нашој планети смо подарили ужасни поклон климатских промена. Температуре расту, поларне капе се смањују, шуме крче, а животињске врсте десеткују“, упозорио је он у јулу прошле године.

Према његовом мишљењу, Земља ће једног дана, ако не смањимо емисију стакленичких гасова, изгледати као планета Венера, са температурама на површини од 460 степени Ц.

„Следећи пут кад се сретнете са неким ко пориче постојање климатских промена, кажите му да отпутује на Венеру. Ја ћу му платити карту“, говорио је Хокинг.

ДРАМА У ЧАЧКУ: Адвокат се запалио у болничком кревету, лекари му се боре за живот!

Он је био уверен да је одлука америчког председника Доналда Трампа да се САД повуку из Париског споразума о клими, нашу планету осудила на пропаст.

„Близу смо тачке од које глобално отопљавање постаје неповратно“, изјавио је он за Би-Би-Си прошле године.

Ако нас не збрише глобално отопљавање, Земљу би могао да уништи удар астероида, био је уверен Хокинг.

„То није научна фантастика. Закони физике и вероватноће то гарантују“, рекао је он и додао: „Остати на Земљи значи ризиковати уништење. Расејање по свемиру би у потпуности изменило будућност човечанства и, такође, одредило да ли уопште за нас постоји било каква будућност“.

Хокинг је сарађивао у пројекту „Breakthrough Starshot“ руског милијардера Јурија Милнера, са циљем да се пошаље флота малих „нано-свемирских бродова“ на пут далек четири светлосне године до сазвежђа Алфа Кентаури, најближег нашем Сунчевом систему. Таквој флоти би, путујући брзином од око 20 одсто брзине светлости, требало 20 до 30 година да стигне до тамо, а четири године да пошаље сигнал назад на Земљу.

ДОКТОР НИЈЕ ЈЕДИНИ ПОМАГАО СТУДЕНТА МИЛАНА! Весна Попов слала му је 5 година по 500 евра месечно! ОВО ЈЕ МОЈА ИСПОВЕСТ КАКО САМ НАСЕЛА НА ЊЕГОВУ ПРИЧУ!

„Ако бисмо успели, неки од вас би могли доживети да виде слање брода на Алфа Кентаури“, рекао је Хокинг.

Астрономи, иначе, сматрају да постоји вероватноћа да планета попут Земље постоји у „насељивим зонама“ система Алфа Кентаури, који чине три звезде.

„Јасно је да улазимо у ново свемирско доба. Стојимо на прагу нове ере. Колонизација других планета више није научна фантастика, она може бити научна чињаница“, истицао је Хокинг.

Он је веровао да људска раса, на дуге стазе, не треба да „сва јаја држи у једној корпи“, односно на једној планети.

„Надам се само да до тада нећемо испустити корпу“, напоменуо је Хокинг.

Славни научник је тврдио да ће вештачка интелигенција (АИ) ускоро достићи ниво на коме ће постати „нови облик живота који ће надмаштити људе“.

Он је, чак, отишао толико далеко да је рекао да би АИ могла у потпуности заменити људе, иако није навео када би се то могло догодити.

„Дух је изашао из боце. Плашим се да би АИ могла у потпуности заменити људе. Кад људи могу да створе компјутерске вирусе, неко би могао и да створи АИ која се сама побољшава и репликује. То ће бити нова форма живота који надмашује људе“, рекао је Хокинг у интервјуу за магазин „Вајерд“.

ДА ЛИ ЈЕ ЈЕВЂИЋ ПРЕВАРИО СРБИЈУ ИЛИ СЕ СРБИЈА ОГРЕШИЛА О ЊЕГА? ТВ Прва се огласила о случају који је целу земљу дигао на ноге! ЕВО ШТА КАЖУ

Он је чак сматрао да на том пољу предстоји апокалипса и да би била неопходна „нека врста владе“ да би се та технологија контролисала.

Током истог интервјуа, Хокинг је позвао људе да се више интересују за науку, истичући да ће, без тога, бити озбиљних последица.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЛИДЕР ЧЕЧЕНА КАДИРОВ ПОРУЧИО БРИТАНЦИМА: Ако Американац из калашњикова убије Вијетнамца, да ли је РУС КРИВ ЗА ТО?!

МИЛИЦА ЗАВЕТНИЦА – Не смемо пристати на америчке уцене! Погледајмо како је прошла Македонија!

Тандему из СРС може да се суди у Београду

Извор: Танјуг/Курир

Оставите коментар