Printscreen
Политика Србија

ХОЋЕМО и ДВЕРИ: Јеремић – договориће се опозиција, за столом озбиљни људи

Говорећи о одлуци Покрета слободних грађана да не жели у опозициони савез који је предложио бивши градоначелник Београда Драган Ђилас, Јеремић је у Прессингу рекао је да не би то „драматично посматрао“ и да нема сумње да ће доћи до договора.

ИСПОВЕСТ ВЕРЕНИКА ВОЈНЕ БОЛНИЧАРКЕ КОЈА СЕ УБИЛА: Кад бих само знао зашто. То ће ме прогонити цео живот!

„За столом су озбиљни људи, рационални људи и ја верујем да ћемо на крају доћи до решења. Што се тиче Народне странке, ми нисмо поставили ниједан ултимативан захтев, имамо разумевања за све учеснике у том дијалогу. Верујем да треба тај дијалог и проширити, јер искључиво кроз заједнички наступ могуће је делегитимизовати ову власт и изборити се за изборне услове и, на крају крајева, и понудити једну кохерентну политичку алтернативу овом режиму који нас доводи до пропадања по свим критеријумима“, казао је он и додао да заједничко деловање опозиције очекују и грађани.

Јеремић је рекао да не потцењује разлике између политичких актера, и да постоје разлике и између Двери и Народне странке, као и између ПСГ и НС, али да је потребно пронаћи заједнички именилац у борби против власти.

МАЈКА ПРИПАДНИЦЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ КОЈА СЕ УБИЛА: Моја ћерка није имала разлога да дигне руку на себе! Како је могуће, да два пута нанесе себи смртоносне повреде?

„Мислимо да би заједнички именитељ могао да буде да наредна влада има договор да буде орочена на годину дана и да има заједнички сет приоритета, на којима би радили сви заједно, да се договоримо шта ћемо да урадимо за годину дана, а да буду на крају одржани фер избори, па би онда ПСГ могао да кандидује овакву политику, а Народна странка онакву политку“, казао је он.

Јеремић је рекао да је потребно повратити слободу институција, слободу медија и изражавања, подржати домаћу привреду која је подређеном положају у односу на стране инвеститоре, и додао да ће његова странка кандидовати још неке теме, конкретно – подхитно укидање приватних извршитеља.

„Сигуран сам да ћемо се око тога сложити, а око тема око којих се не слажемо, оставићемо да се договарамо касније, по истеку тих годину дана“, казао је.

Јеремић је изразио наду да ће по питању заједничког наступа у савезу разум преовладати. „Бићемо флексибилни, трудићемо се да постигнемо договор“, додао је он.

(ВИДЕО) СНИМАК ПИЈАНОГ ПРОФЕСОРА ШОКИРАО СРБИЈУ: А ево која се језива прича крије иза тога!

Он је рекао и да је будућа сарадња Народне странке са ПСГ неупитна и да ће наставити блиско да сарађују.

Говорећи о сарадњи у скупштини града Београда, он је рекао да ће она бити „блиска и у потпуности координисана“.

Како је објаснио, одлука НС да формира сопствени одборнички клуб у скупштини града, није донета из политичких већ техничких разлога.

„Тако имате много више времена за дискутовање, али та одлука није свето писмо, може бити промењена… нећемо доводити у питање будућност савеза због посебног одборничког клуба. Нико није неразуман. За нас је пресудна суштина, да заједнички наступимо и испунимо очекивања грађана ове земље. Наставићемо да апелујемо на све актере да оставе сујете по страни, да се ујединимо јер другачије не можемо“, казао је.

Он је рекао и да постоје различита мишљења о томе како учинити заједничко деловање најефикаснијим, а да је оно што је изнео Драган Ђилас један предлог.

(ВИДЕО) Трамп покушао да ухвати Меланију за руку, њену реакцију тешко је и гледати

Шешељ и Хртковци – режирани циркус

Говорећи одесници на политичкој сцени Србије, он је рекао да се Двери не могу поредити са СРС.

„Оно што је радио Војислав Шешељ, то је са оне стране цивилизације и политичке пристојности. Сматрам да су Двери другачије, иако се не слажем са свим њиховим ставовима, нити са методологијом, али када је реч о десници у Србији, она је стицајем околности данас прилично маргинализована и идентификована са шовинизмом и еврофобијом. У нормалној европској земљи идеје попут заштите идентитета, традиционалних вредности, породице – то су нормалне идеје, њих заступа и НС, то су идеје блиске европској десници, које у нормалном друштву и треба да постоје“, казао је.

Јеремић је оценио да су радикали и Шешељ маргинализовани, а да је цео случај око Хртковаца и најављеног скупа „апсолутни режирани циркус“.

„Они су маргуинализовани у смислу тога шта је њихов капацитет да направе делујући у политици аутономно, али не и у сагласности и договору са влашћу. Чврсто сам уверен да се управо то ради да би се скренула пажња са начина на који се води регионална политику, и ствара се бура у чаши воде на баналан начин, а који штети Србији“, додао је Јеремић.

О Извештају ЕК: Почиње отвореније да се говори о Србији

Говорећи о последњем извештају Европске комисије, Јеремић је оценио да је тај извештај можда и најкритичнији до сада.

ШОК ИСПОВЕСТ ОМИЉЕНОГ БЕОГРАДСКОГ КОНОБАРА: Пијане госте терамо цевима од 2 цола, жене су ГОРИ ПИЈАНЦИ, а онда одговара на питање свих питања: Да ли келнери гостима ПЉУЈУ У ПИЋЕ!

„Јасно је речено да нема никаквог напретка у области солободе медија, а то је дипломатски начин да се каже да је она јако угрожена. Први пут се корупција на експилицитан начин формилише и помиње се да је Србија дошла на листу девет земаља света за које се званично сумња да се у њој пере новац који се користи за финансирање тероризма. То је корак у односу на оно што смо имали раније. Почиње отвореније да се говори о Србији“, закључио је Јеремић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НИНА РАДУЛОВИЋ ШУТНУЛА МЛАДОГ ТЕНИСЕРА: Филип преварио водитељку, водио раскалашни живот, а онда је 100.000 евра пукао за ОВО…

ТУРИСТИ ИЗ СРБИЈЕ, ЗБОГ ОВИХ 5 СТВАРИ МОГУ ДА ВАС ВРАТЕ СА ГРАНИЦЕ: Креће сезона годишњих, а због ових папира одмор може и да вам преседне

ОВА СРПСКА ПОЛИТИЧАРКА ОБЈАСНИЛА КАКО СЕ БОРИТИ ПРОТИВ АНТИСРПСКИХ НВО!

ВУЧИЋ: Нико ме неће отерати из Ниша, поготово не лопови и нерадници

Извор: srbin.info

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
21°
Fri
23°
Sat
26°
Sun
22°
Mon