Printscreen
Свет

ХАОС У ЈУЖНОЈ АФРИЦИ: Осам Срба повређено, ломили им руке и ноге МЕТАЛНИМ ШТАНГЛАМА! Војска и полиција отвориле ватру

Тамнопути радници се побунили што су добили отказ па металним штанглама ломили руке и ноге колегама из Србије, Хрватске и Немачке. Како би спасле раднике из Европе, снаге безбедности запуцале

У великим нередима у Јужноафричкој Републици повређено је осам српских држављана, а масакр су спречиле војска и полиција, које су морале и да запуцају.

(ВИДЕО) СКИНУЛА ЈЕ ПАНТАЛОНЕ УСРЕД РЕСТОРАН: Чучнула и обавила велику нужду, а онда је урадила још нешто ШОКАНТНИЈЕ

Повређени Срби су радници немачке компаније, а на њих су у среду увече металним штанглама насрнуле колеге црнци, незадовољни што су добили отказ, сазнаје Курир. Шесторица су задобили лакше повреде, док су двојица задобили преломе руку и ногу и задржани су у болницу, али су, на срећу, ван животне опасности.

Срби су у Јужну Африку дошли преко немачке компаније „ИМР Хамбург ГмбХ“ и заједно с Хрватима и Немцима раде на изградњи термоелектране „Косиле“ недалеко од Преторије.

(ВИДЕО) КОПАЛИ РУПУ ИЗА КУЋЕ, ПА ОСТАЛИ У ШОКУ: Пар пронашао СЕФ закопан у дворишту, а кад чујете шта је било у њему…

– По налогу јапанске компаније „Мицубиши-Хитачи“ с којом имамо уговор, морали смо, ради уштеде, да отпустимо један број локалних радника црнаца који су радили за наше подизвођаче. Били су на градилишту заједно с нашим радницима из Србије, Хрватске и Немачке кад им је саопштено да су отпуштени. Зграбили су металне штангле и кренули да млате колеге. Њихов синдикат је доста јак и буни се против тога да се црнци отпуштају. Ми пет година нисмо успели да их обучимо да раде стручне послове, а сви наши радници из Европе су квалификовани заваривачи и инжењери. Интервенисали су и војска и полиција, било је и пуцњаве. Теже су повређена двојица Срба и један Хрват – каже за Курир Драган Чарапина, власник немачке компаније, пореклом из Хрватске.

ОЖИВЕЛА: Бака Радојка је била мртва 10 сати, ископали јој раку, полепили умрлице, а она у мртвачници опкорачила деду и оживела!

Саша Март, конзул у Амбасади Србије у Јужној Африци, каже да је у сталном контакту с повређеним Србима како би им пружио сву потребну помоћ.

– Око 50 радника из Србије ради за ту немачку фирму. Проблем је настао зато што све стручне послове обављају Немци, Срби и Хрвати, а локално становништво је незапослено. Афричко становништво је напало камп поред градилишта у ком су смештени наши радници. Стално смо на вези с компанијом и ту смо за све што им је потребно.

(ВИДЕО) ОВО НИ ТРИ ГОЛМАНА НЕ БРАНЕ: Гол из ниже лиге Србије прети да постане планетарни хит! Оваква голчина се ретко виђа!


Није нимало сигурно
Опљачкана кућа српског конзула

Кућа Саше Марта, српског конзула у Преторији, опљачкана је у ноћи између среде и четвртка кад су се непознати провалници увукли кроз електричну ограду и из приземља однели вредне уређаје, док је он с породицом спавао на спрату.
– Нико од нас, срећом, није повређен. Кад смо устали, видели смо да нема супругиног мобилног телефона, а онда смо констатовали да нема још два лаптопа, „ајпеда“ и малог музичког уређаја. Однели су и супругин новчаник. Провукли су се кроз отвор на решеткама величине 20 пута 15 центиметара! – каже Март за Курир и додаје да су у рачунарима биле приватне фотографије и да није било поверљивих докумената.


ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА СРПСКОГ РУКОМЕТАША: Вереница Неђе Јовановића ћерка је музичара Миће Николића, који је преминуо пре месец дана!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ЖИВОТ ПИШЕ ХОРОРЕ: Представљамо вам 10 НАЈСТРАШНИЈИХ ФИЛМОВА који су инспирисани ИСТИНИТИМ ДОГАЂАЈИМА!

(ВИДЕО) ДРАГИ МОЈИ, ОВО ЈЕ МОЈА ПОСЛЕДЊА БИТКА ЗА ЖИВОТ! Драматично обраћање Николе Станишића (23) који се бори против агресивне леукемије! Ево како изгледа преживети ноћ између живота и смрти! СРБИЈО, СПАСИМО НИКОЛУ!

(ФОТО) Када сам преживео Кошаре, преживећу све: Пуцали су му неколико пута у главу док је бранио Србију, сада ми чувамо њега!

ЕВРОПУ ЧЕКА ПАКЛЕНО ЛЕТО, А У СРБИЈИ… Балкан очекују два ВЕЛИКА ПРОБЛЕМА!

УХАПШЕНО 11 ОСОБА! Фалсификовали документа Србије и ЕУ!

Извор: Курир

Оставите коментар