Извор: Дарко Дозет/ wikipedia.org
Европа Свет

Хензел: САД и НАТО Србији дугују извињење

Немачки психолог Рудолф Хензел оценио је да је бомбардовање Југославије 1999. године означило прекретницу у НАТО стратегији, јер је Алијанса тада напустила своју одбрамбену идеју на основу које је формирана и од тада води "агресивну, офанзивну, ратну политику, неогрнуту чак ни плаштом добре намере".

Хензел је у интервјуу Вечерњим новостима рекао да су том приликом САД и НАТО користиле високотоксичне и радиоактивне уранијумске пројектиле, као и да се последице тога и данас осећају.

„Радиоактивна зрачења којима су били изложени људи, друга жива бића и окружење не могу се избрисати, али је нешто могуће поправити, ако за то постоји воља – САД и НАТО могу да се извине српском народу за злочине. Морају се открити мете и типови употребљеног оружја, императив је очистити тло и подземне воде, а све жртве треба финансијски обештетити. Српски народ мора да зна пуну истину о последицама рата по здравље људи“, рекао је Хензел.

Према његовим речима, земља је потпуно затрована, а због оштећења генетског материјала постоји опасност да се из генерације у генерацију рађају деца са деформитетима.

„Свесно и вољно почињен је геноцид. Уништавање као последицу има инфективне болести, тешка функционална обољења бубрега и јетре, агресивне леукемије и друге малигне болести, спонтане и превремене побачаје, као што се дешавало и после чернобиљске катастрофе 1986. године“, истиче Хензел и додаје да су политичари уз помоћ медија, а под притиском починилаца злочина, скривали истину од грађана.

Говорећи о западним земљама он је рекао да у њима влада „насилна култура вођења ратова“ и да америчка војска и САД и НАТО већ деценијама воде ратове у целом свету, а крај се не назире.

Рекао је да се после наступа нобеловке Херте Милер на београдском Сајму књига њој обратио отвореним писмом и навео да је „ужаснут и згађен“, а као њен сународник и посрамљен и позвао је да се извини српском народу.

„Могуће је да иза ње проговарају САД и НАТО чије злочине настоји да опере тако што кривицу за патње Срба ставља њима самима на душу. Можда баш једна добитница Нобелове награде треба да помогне да се појача притисак на Србију да уђе у НАТО“, закључио је Хензел.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Анкара: Завршена куповина С-400

МИСТЕРИОЗНА НЕМАН ИЗ ДУНАВА СЕЈЕ СТРАХ СРБИЈОМ: Угрожен је свако ко пипне воду! Намами жртве у вир, а онда их стигне страшна смрт

Смртоносна дрога нам прети, сад је на граници са Србијом: „Блов“ личи на марихуану, али животе односи у секунди!

Оставите коментар