Telegraf/Wikimedia/ICTY staff, Profimedia/AFP
Политика Србија

ХАШКЕ СУДИЈЕ ПРАЗНУЈУ, А МЛАДИЋ У ЋЕЛИЈИ УМИРЕ! Страшно насиље над бившим командантом војске РС!

Хашки трибунал колективно на одмору све до 12. јануара. Дарко Младић: Лекари завршавају извештај, али ништа не можемо да урадимо док се не уради превод. Неко намерно одуговлачи читав процес!

Једном реченицом Бјелогрлић запушио уста свима! Глумац се огласио после драме на Врачару, када је спасао дечака сигурне смрти

Судије и чиновници Хашког трибунала налазе се од јуче на колективном празничном одмору, а бивши командант Војске РС, генерал Ратко Младић сваког часа може да умре у својој ћелији!

Хашке судије враћају се на посао тек 12. јануара – дакле, за тачно 18 дана, а дотле су Младићевој одбрани и породици потпуно везане руке! Српски лекари, који су прошле недеље посетили Младића, ускоро завршавају свој извештај о здравственом стању генерала, али адвокати са тим документом не могу ништа да ураде, нити могу да објаве колико је Младићу здравље угрожено, јер морају да чекају повратак хашких преводилаца са одмора! За то време генерал лако може и да умре у ћелији.

Баш их брига

Наши извори тврде да су хашки челници одлуку о одмору донели упркос томе што су знали да српски тим доктора завршава вештачење Младићевог здравља и да тај документ мора бити преведен и архивиран пре објављивања.

– Нико неће бити на послу пре 12. јануара, а за то време извештај о Младићевом здрављу је мртво слово на папиру. Човек може да умре у ћелији док они празнују – упозорава Информеров извор.

ПОЛИЦИЈА ПОЈАЧАВА КОНТРОЛЕ Уколико ово имате на колима награбусили сте!

Генералов син Дарко Младић потврђује да су лекари при крају свог посла, али да је проблем превод.
– Посета лекара намерно је заказана непосредно уочи новогодишњих и божићних празника. Штавише, сад не знамо ништа о даљој процедури јер Ратко више није под Хашким трибуналом, који је расформиран, него под Механизмом. Адвокати немају информацију да ли тамо неко уопште дежура. Знамо да нема преводилаца јер су су сви на одмору до 12. јануара. Дакле, чак и кад стигну извештаји лекара, морамо да чекамо превод и архивирање. Мени све то личи на наставак опструкције… – наглашава Дарко Младић.

Према његовим речима, адвокати у старту нису били задовољни организацијом посете генералу:
– После три месеца преговора, Хаг није испоштовао ни основне договоре. Као да доктору Фалкеу није пренето све како треба, јер је ЕКГ рађен без присуства српских лекара, а Ратко је прегледан у соби за посете уместо у амбуланти! И даље немамо никакве одговоре о документацији, а ови технички детаљи заиста упућују на сумњу да је реч о класичном одуговлачењу…

(ВИДЕО) МРАЧНА ТАЈНА БОЖИЋНОГ МАСАКРА: Уочи празника урадили су продични портрет, и не слутећи да ће убрзо сви бити мртви!
Адвокат Горан Петронијевић сматра да су у питању последње пакости умирућег Трибунала.

– Ако су већ дали дозволу лекарима да посете Младића, морали су да обезбеде и преводиоце како би се комплетирао извештај. Све наводи да су намерно темпирали време посете уочи празника како би могли да растегну поступак… – каже Петронијевић.

Занемаривање

ПРЕЖИВЕЛА ПУКОМ СРЕЋОМ: Изашла на балкон да попуши цигару, одувао је ветар

И његов колега Драган Палибрк истиче да га нимало не чуди запостављање Младића.
– Нехумано понашање Хага према Србима имали смо прилике да гледамо и у претходним деценијама. Много њих изгубило је живот за време или после суђења. Нажалост, не верујем да ће се њихов однос променити у Младићевом случају – подвлачи Палибрк.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) МОНСТРУОЗНО! Ево како пролазе пси у празничним данима! ДОБРО РАЗМИСЛИТЕ ПРЕ НЕГО ШТО УПАЛИТЕ ПЕТАРДУ

Курди се спремају за Конгрес у Сочију

(ВИДЕО) ДАЧИЋ СЕ ОПЕТ ЛАТИО МИКРОФОНА: Овога пута у дуету са Јошком Брозом запевао ” Са Овчара и Каблара”

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
33°
28°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu