Public
Регион

ХАШКА МИСТЕРИЈА: Како је отров којим се ПРАЉАК убио уопште доспео у затвор?

Након што је бивши начелник Главног штаба ХВО генерал Слободан Праљак након изрицања пресуде попио отров у хашкој судници и преминуо од последица истог, друштвене мреже су се "усијале" од коментара његовог чина. Многи коментаришу његов поступак, а сви се питају само једно - како је могао да унесе отров у судницу и ко му је супстанцу доставио у затвор.

(ВИДЕО) ЗЛОЧИНАЦ ПРАЉАК ПОПИО ОТРОВ У СУДНИЦИ! Прекинуто суђење Хрватима у Хагу!

Адвокат са вишегодишњом праксом пред Хашким трибуналом Горан Микуличић изјавио је да је бочица са отровом лако могла да се унесе у судницу.

Како каже, постоје контроле приликом уласка у судницу, али не тако детаљне да би се открила бочица.

“Нема детаљног прегледа целог тела, поготово када на то не упућују неке индиције да би требало да их буде”, рекао је Микуличић.

Како се наводи, Праљак је, на пример, без проблема могао да бочицу са отровом унесе у ципели.

На питање ко би могао да му достави отров у притворску јединицу у Шевенингену адвокат Микуличић каже да сваки затвореник има парво на посете и то родбине, пријатеља, адвоката и новинара, али да у притвор нико осим адвоката не може да уђе са торбом.

(ВИДЕО) КЛЕТВА КОЈА ЈЕ УБИЛА СЕДАМ ПРЕДСЕДНИКА САД: Индијански поглавица је гледао покољ свог народа, па рекао ове речи

“Ако је реч о оваквој супстанци, то му је лако могао донети било ко, ако је реч о предмету који не реагује на рентгену. Ако је заиста реч о отрову, то је немогуће открити”, каже он.

Бранко Лазаревић, некадашњи шеф екипе за увиђаје загребачке полиције, није зачуђен како је покојни Праљак унео отров у судницу и наводи како је он лично 2006. године унео бомбу у судницу Хашког суда, где је сведочио на суђењу некадашњем председнику РСК Милану Мартићу.

„Ја сам 2006. био сведок на Мартићевом суђењу. Када сам договарао сведочење, хашки службеници су ми рекли да понесем у Хаг звончић, односно ‘КБ1’, и уз то да понесем неколико крхотина и да им тамо све то покажем у судници“, испричао је Лазаревић.

Људи који су га спремали за сведочење казали су му да обезбеђењу аеродрома, ако му нађу пронађу бомбу, каже да је за потребе сведочења. Ставио је бомбу у торбу и понео још неколико крхотина.

„Занимљиво да ми ни на аеродрому а нити на многобројним претресима приликом уласка у зграду суда то није пронађено. Када сам у судници рекао да сам донео бомбу и да ћу им то показати, они су се изненадили како сам то могао да пронесем и кроз аеродром и кроз зграду суда.

Ето, када сам ја могао да донесем бомбу у судницу, како онда не би Праљак могао да унесе пар капи некога отрова“, закључио је Лазаревић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) РУСКИ НОВИНАР ИЗ ДОЊЕЦКА ОТВОРЕНО ПРОГОВОРИО: Ко је и зашто убио легендарне команданте Новорусије

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ О ЗОРАНУ МАРЈАНОВИЋУ: Ево зашто је бежао од Јецине другарице, ко ђаво од крста!

ЦРНОГОРСКА ОПОЗИЦИЈА ЗОВЕ ЛАВРОВА У ПОМОЋ: Зашто се спомиње Кадиров пред ЦГ судом?

Хашки суд потврдио да је постојао удружени злочиначки подухват у случају „Прлић“

Извор: Курир.рс, govorisrbija.rs

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat