Извор: pixabay.com
Занимљивости

,,Харви“ је само почетак: Олује ће бити још веће и јаче

Стручњаци упозоравају да после урагана разарајућег интензитета као што је „Харви“ и пораста нивоа мора, загревања океана и виших температура ваздуха, долазе још „веће и јаче“ олује.

Један део експерата је сагласан да је последица глобалног загревања пораст екстремних количина падавина, као и да ће се тренд повећања дневних количина падавина наставити, услед пораста глобалних температура, преноси агенција Франс прес.

„Олуја ,Харви‘, која је погодила Хјустон, пре је олуја која се догађа једном у хиљаду година. Али очекујемо да ће се број урагана знатно интензивирати у овом веку, као последица загревања океана и атмосфере“, сматра професор за атмосферску науку Кери Емануел.

Заменик директора Потсдамског института за истраживање климатских промена Стефан Рамсторф каже да је „логична последица глобалног загревања и глобалног повећање екстремних падавина“ и да су јаке кише, које је донео „Харви“, проузроковале поплаву, што је, како оцењује, највећа претња.

Подсећамо да велики број експерата пориче постојање тзв. ,,глобалног загревања“ и да високе температуре објашњава цикличним повећањима и падовима температуре који планету погађају у одређеним временским интервалима.

Извор: Говори Србија, Спутњик

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ево како НАСА намерава да пошаље људе на Марс

Српска правница тужи британски КФОР због допуштања злочина над Србима

САД дозволиле Јужној Кореји да увећа снагу својих бојевих глава

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Sat
31°
Sun
30°
Mon
26°
Tue