Брезовица зими, извор: wikipedia.org
Србија

Харадинај укинуо одлуку о експропријацији Брезовице

Сепаратистичка косовска влада је на данашњој седници, којој је председавао тзв. премијер Рамуш Харадинај, укинула одлуку о експропријацији непокретне имовине за јавни интерес, која је предмет реализације пројекта туристичког центра на Брезовици, пошто је, како се наводи, тај пројекат пропао.

Ова одлука је објављена на званичном сајту сепаратистичке косовске владе. Половином априла 2015. године у Приштини је, наиме, без сагласности Београда, потписан уговор којим је француска компанија неовлашћено преузела центар на Брезовици са намером да у њега инвестира и користи га наредних 99 година.

Упркос упозорењу Београда инвеститорима да о евентуалном улагањима треба да разговарају са правим власницима Брезовице, уговор о развоју тог туристичког центра потписали су представници сепаратистичке владе у Приштини и француског Конзорцијума МДП.

,,За Србију и српски народ на КиМ неприхватљиво је усвајање било каквог плана везаног за Брезовицу, који би нарушио постојеће објекте нелегалне и насилне експропријације земљишта и промену етничке, радне и других структура на нашој планини“, поручио је тада директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ИРАН КРЕЋЕ ПУТЕМ СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ: Одговор Трампу је ракета са више бојевих глава! (ВИДЕО)

Недимовић: Русија није ограничила увоз нашег воћа

Кина до 2020. шаље роботска возила на Марс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
1°
15°
Fri
18°
Sat
21°
Sun
18°
Mon