Политика Србија

ХАРАДИНАЈ ОДБИО БРИСЕЛ: Прошло је то време

Рамуш Харадинај и формално је одбио предлог Брисела да привремено укине увећане таксе, а да се у ЦЕФТА, заузврат, уместо Унмика води тзв. Косово са звездицом.

„Прошло је време када су таква питања могла бити решена условљавањем“, пише тзв. премијер привремених приштински институција Харадинај шефици европске дипломатије, Федерики Могерини .

АЛБАНЦИ ХОЋЕ ДА РУШЕ ВУЧИЋА У ЊУЈОРКУ! За вечерас спремили паклени план и рекли никад језивију реченицу о Србима која је ЗРЕЛА ЗА ШАМАРЧИНУ!

Писмо је ГазетаЕкспрес објавила непосредно уочи састанка тзв. косовског премијера са бриселским званичницима, а на тему косовског ССП.

ПОКУШАЈ ЕУ ДА УТИЧЕ НА УНУТРАШЊУ ПОЛИТИКУ РФ: 6 милиона евра страним агентима под плаштом ,,развоја демократије“ у Русији

„Двадесет година након рата на Косову, десет година након проглашења независности Републике Косово и пет година након Бриселског споразума, истина је да је напредак у нормализацији односа између Косова и Србије минималан и заправо је у потпуности заустављен“, пише Харадинај.

Могеринијева, комесарка за трговину Сесилија Малмстром и комесар Јоханес Хан у заједничком писму Харадинају понудили су могућност решавања тарифног проблема са Србијом, а пре данашње седнице Савета безбедности о КиМ.

ОВО ЈЕ ВУЧИЋЕВ ТАЈНИ ПЛАН ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ: Због њега је ЦИА у паници!

Харадинај, између осталог, каже да нема смисла жалити због актуелне ситуације и да Брисел треба да буде свестан реалнности.

„Оно што нам је потребно сада је нова иницијатива за подизање дијалога на ниво на којем ће оваква питања бити укључена у шири споразум“, навео је Харадинај.

С тим у вези, он подсећа да је Приштина већ објавила нацрт свеобухватног споразума између, како наводи,“Републике Косова и Републике Србије“, који је представљен и специјалном представнику ЕУ Наталији Апостоловој у четвртак.

ЛЕДЕНИ ДАНИ ДО СРЕДЕ, А ОНДА СТИЖЕ НОВИ ТАЛАС ОД 7. ДО 17. ЈАНУАРА! Недељко Тодоровић открива какво нас време чека и кад ћемо се СМРЗАВАТИ!

Објаснио је да је циљ тог документа да се обједине питања о којима је до сада постигнут договор са онима која су, како каже, још на столу, а која ће бити основ правно обавезујућег споразума између „две земље“.

Харадинај наводи и да верује да је у интересу, како каже, тзв. Косова, Србије и ЕУ, као и шире међународне заједнице да ова прилика буде искоришћена за унапређење ставова и амбиција.

НОВИ НАПАД: Мигрант напао власника кафане “Панорама” у околини Аранђеловца

Уз уверење да је решење могуће, уз посвећеност ЕУ, Харадинај наводи и да је улога Брисела од виталног значаја за постизање коначног споразума.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОДГОВОРНИ БАР ЗА 1.000 ЗЛОЧИНА: Ево ко води тзв. војску Косова

ШОКАНТАН ЕПИЛОГ НА ПОМОЛУ: Партизан лети у бетон лигу?

ДРУГА ЖРТВА СМРЗАВАЊА У СРБИЈИ! Тело мушкарца пронађено код Шида!

ПАКАО ЈАСЕНОВЦА: Грајф предао Кустурици документацију о страдању рођака Николе Тесле

ГЛУМАЦ ТРАЖИО ПОЗОРИШТЕ У БЕОГРАДУ НА ВОДИ: Сергеј против Вучића због 5.000.000 евра?! Кад му је пропао план, подивљао па почео да пљује СНС

Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
23°
Wed
25°
Thu
27°
Fri
22°
Sat