mup.gov.rs
Србија Хроника

ХАПШЕЊА У 11 ГРАДОВА СРБИЈЕ! Пало 20 особа, оштетили буџет за милион евра! Мито, фалсификовање…Ово су злодела због којих су приведени!

ХРКАЛОВИЋ И ПОПОВИЋ ИВКОВИЋ У ДУБАИЈУ! МУП Србије изложио аргументе ПРОТИВ такозваног ,,Косова“ у Интерполу

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Пореском полицијоми надлежним тужилаштвима, у циљу сузбијања финансијског криминала и корупције у претходна три дана у више одвојених акција ухапсили су 20 особа, док су против још 15 особа поднете кривичне пријаве у редовном поступку. Они се сумњиче да су у периоду од 2013. године до данас извршили више кривичних дела којима су оштетили буџет Републике Србије, Републички фонд ПИО и друга правна лица у укупном износу од око милион евра.

Акције су спроведене на територији Новог Сада, Чачка, Јагодине, Панчева,Зрењанина, Зајечара, Сремске Митровице, Врбаса, Аранђеловца, Смедерева и Пожаревца.

Осумњичени се терете да су починили кривична дела примање мита, давање мита,трговина утицајем, злоупотреба службеног положаја, злоупотреба положајаодговорног лица, превара у привредном пословању, фалсификовање исправе,недозвољен промет акцизних производа, неовлашћено бављење одређеномделатношћу, навођење на оверавање неистинитог садржаја, фалсификовањеслужбене исправе и пореска утаја.

(ВИДЕО) Јункер МРТАВ ПИЈАН дошао на конференцију у распарним ципелама, водили га као дете! Хит реакција Макрона када га је видео да се тетура

1.Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу противкорупције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су Д.В. (1956), руководилац у инспекцији рада у Зајечару, и Д. П. (1954) и В.В. (1972), запослене у инспекцији, због постојања основа сумње да су извршили више кривичних дела злоупотреба службеног положаја и примање мита.

Осим њих, ухапшени су и Р. М. (1945), одговорно лице предузећа “Мега заштита“ због постојања основа сумње да је починио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица и М. Р. (1959), одговорно лице у предузећу „Биоенерџи поинт“ због постојања основа сумње да је починио кривично дело давање мита.

Ухапшени Д.В., Д.П. и В.В. су осумњичени да су у дужем временском периоду примили мито у виду новца у укупном износу од 28.000 дин. и 500 еура, али и у виду поклона и услуга, попут огревног дрвета, бетонских канала, бесплатних лекарских прегледа у приватним ординацијама како не би извршавали службене радње које су морали да изврше.

Printscreen, MUP Srbije

ЈОВАНОВ: ДС и Ђилас водили Србију право у понор

Неизвршавање службених радњи огледало се у неподношењу прекршајних пријава,невршењу инспекцијског надзора или претходним најављивањем контролаодговорним лицима. Осим ухапшеног М.Р., по налогу надлежног тужилаштва због сумње да су починили кривично дело давање мита поднете су кривичне пријаве и против двадесетдеветогодишњег мушкарца, одговорног лица угоститељког објекта „54“, затим четрдесетогодишњег мушкарца и тридесетосмогодишње жене, одговорних лица у такси удружењима „Жути такси и „Црвени такси Папи“, и тридесетседмогодишњег мушкарца, одговорног лица “Градња Радосављевић“.Осумњичени су, уз кривичне пријаве, приведени надлежном тужилаштву.

2.Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду и Сектора унутрашње контроле, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су С.М. (1989), полицијског службеника Полицијске станице Врбас, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја. Такође, ухапшени су Н.П. (1997) и А.М. (1991) због постојања основа сумње да су извршили кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и изнуда у покушају, као и С.С. (1997) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Напад на човјека, породицу, религије и материјална богатства

Сумња се да је полицијски службеник С.М. обавештавао Н.П. и А.М., осумњичене да су продавали дрогу на подручју Змајева, о кретању полицијских патрола по Змајеву и околним местима. Он се сумњичи и да је свесно одлучио да не спроведе наредбу о привођењу А.М. на издржавање казне затвора, као и да је хапсио особе за које му Н.П. дојављивао да им је подметнуто дрогу, са намером да уклони „конкуренцију“.

Полицијски службеник се сумњичи и да је након сазнања да је један мушкарац у јуну ове године пријавио полицији да су А.М. и Н.П. сакрили нешто у једној напуштеној кући, о томе обавестио њих двојицу. А.М. и Н.П. су потом, како се сумња, од тог мушкарца покушали да изнуде 500 евра. Ухапшени С.С. се сумњичи да је продавао веће количине опојне дроге Н.П. и А.М. који су је даље продавали на подручју Змајева, Врбаса и Новог Сада. Осумњичени су, уз кривичне пријаве, приведени надлежном тужилаштву.

БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА: Незапосленима 180.000 динара од државе!

3.Припадници Министарства унутрашњих послова у Чачку, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су Р.Ђ. (1958) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.Он се сумњичи да је као одговорно лице предузећа „МБ Минерва“ из Лучана набавио грађевински материјал од предузећа „Копаоник“ из Београда, који није платио. Потом је, како се сумња, део набављене робе продао без књижења предузећу “Дијамант Видић“ из Ужица, а остатак утрошио у реконструкцију и адаптацију породичне куће у Бајиној Башти. Он је како се сумња на тај начин прибавио за себе противправну имовинску корист у износу од 1.153.854 динара за колико је оштетио АД „Копаоник“ из Београда. Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен надлежном тужилаштву.

(ВИДЕО) ШОК! РАТКО МЛАДИЋ СЕ УЖИВО УКЉУЧИО У ПРОГРАМ Српски генерал обратио се Србији: ЉУБИ ВАС ДЕДА РАТКО! Посебну поруку је имао за Војислава Шешеља

4.Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле, поналогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су полицијског службеника Полицијске управе Сремска Митровица Д. Л. (1965) због постојања основа сумње да је извршио више кривичних дела трговина утицајем и злоупотреба службеног положаја. Сумња се да је он био у директном контакту са особама за које је суд  наложио расписивање потраге, што он није учинио у циљу заштите тих особа. Полицијски службеник се сумњичи и да је неовлашћеним лицима саопштавао податке из службене евиденције и захтевао износ од 2.500 евра како би убрзао поступак екстрадиције, као и да је особама у екстрадиционом притвору омогућаваопосете до момента екстрадиције. Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен надлежном тужилаштву.

ПОБЕГАО САМ ОД ЛУДИЛА ВУКА ЈЕРЕМИЋА: Дневно попуши и попије моју плату, томпуси му коштају 1.400 евра, пије вино од 350 евра…

5.Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини, по налогу Посебногодељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили суС.П. (1972) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело превара у привредном пословању. Он је осумњичен да је као бивше одговорно лице предузећа “Миал профи систем“ из Јагодине у децембру 2017. године навео одговорно лице предузећа “Ролокос Ал“ да му испоручи ПВЦ столарију у укупној вредности од 543.025 динара и довео га у заблуду да ће му робу одмах након уградње исплатити. Уместо тога, како се сумња, исту је неевидентирајући је у пословној документацији свог привредног друштва продао непознатим купцима на црно за готов новац.Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен надлежном тужилаштву.

6.Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле, поналогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су саобраћајне полицајце Полицијске станице Аранђеловац С.А. (1971), Д.В. (1973) и М.М. (1990) због постојања основа сумње да су извршиликривична дела примање мита. Такође се сумња да је С. А. извршио два кривична дела злоупотреба службеног положаја.

ПИСМО ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА: Обратите пажњу на ОВЕ ЛЕКОВЕ, неки могу изазвати рак коже

По налогу тужилаштва, осумњиченима је одређено задржавање до 48сати.Сумња се да су они у периоду од септембра до сада извршили више кривичних делапримања мита на тај начин што су од возача који су учиниоци саобраћајнихпрекршаја захтевали и узимали новац како према истима не би предузели службенемере и радње у циљу санкционисања извршених прекршаја. Они се сумњиче да су на овај начин стекли противправну имовинску корист од50.000 динара.

7.Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву, по налогу Основног јавног тужилаштва у Панчеву, ухапсили су Г.А. (1971) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело фалсификовање исправе. Он се сумњичи да је као одговорно лице “ЗТР Занат“ из Јабуке израдио 174 комада фалсификованих регистарских таблица. Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен надлежном тужилаштву.

8.Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину, у сарадњи са Пореском полицијом и по налогу Основног јавног тужилаштва у Зрењанину, ухапсили су С.К. (1964) и Т.М. (1959) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело пореска утаја. Ухапшени, иначе одговорна лица предузећа “Екоградња“ из Зрењанина, су у периоду од фебруара 2013. до новембра 2016. године налагали вршење обрачуна месечних зарада радника за прописани фонд сати, а не остварени фонд сати, и то у знатно нижим износима, а разлику у заради су исплаћивали у готовом новцу.Они су како се сумња на овај начин избегли плаћање пореских обавеза у укупном износу од 25.704.215 динара. Осумњичени су, уз кривичне пријаве, приведени надлежном тужилаштву.

Рат Вашингтона и Москве у УН због Србије: Рус одувао Американца!

9.Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву, у сарадњи саПореском полицијом, а по налогу Основног јавног тужилаштва у Смедереву,ухапсили су О.Т. (1968) из Београда због постојања основа сумње да је извршио кривична дела недозвољен промет акцизних производа и неовлашћено бављење одређеном делатношћу.Сумња се да је он у периоду од 3. до 9. октобра ове године набавио 209 флашафалсификованог алкохолног пића познатих произвођача, укупне вредности 300.000 динара, у намери даље неовлашћене продаје. Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен надлежном тужилаштву.

10.Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су М.О.(1975), радника Дома здравља Пожаревац, док су поднели кривичну пријаву против четрдесетосмогодишње жене, лекара у овом Дому здравља, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела фалсификовање службене исправе и навођење на оверавање неистинитог садржаја. Сумња се да су њих двоје у периоду од 1. до 25. августа ове године на основу лажних рецепата подигли 90 кутија лека „бупренорфин“ у Апотекарској установи Пожаревац. Осумњичени М.О. је како се сумња на овај начин прибавио противправну имовинску корист у износу од 129.555 динара, за колико је и оштећен Републички фонд ПИО. По налогу тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати.

Ванредно заседање безбедњака: Сви на задатке да се спречи егзодус Срба

11.Припадници Министарства унутрашњих послова, УКП, Службе за борбу противорганизованог криминала, у сарадњи са Пореском полицијом, поднели су кривичне пријаве против седам особа због постојања основа сумње да су извршили кривично дело пореска утаја у саизвршилаштву. Седморица мушкараца, старости 65, 63, 52, 28, 23, 28 и 54 године, сви из Параћина, сумњиче се да су задужили на привредна друштва „Подрум Риљац“ и подрум „Биотик“ 1.320.000 комада акцизних маркица за обележавање алкохолних пића које нису раздужили иако су били у обавези. С обзиром на то да су пића била прометована, на овај начин буџет РепубликеСрбије оштећен је за износ од око 94.000.000 динара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Нови удар на Русију у Њујорку режирао Кијев

СТРАШНА ПОРОДИЧНА ТАЈНА У РУШЊУ: Мушкарац који је давио жену, обесио се на истом месту где и његов брат!

Академици нису прихватили оставку Владимира Костића

ПЕНЗИОНЕРКА ЦОКА КОЈА ЈЕ УБИЛА ИНВЕСТИТОРА ИСЕКЛА ВЕНЕ! Стојанка покушала да се убије у затвору?

ДАНИЈЕЛА ЈЕ ИМАЛА 2 СПОНТАНА ПОБАЧАЈА: Све што је желела било је дете, отишла је под ОСТРОГ и онда јој је ЛАЗАР преокренуо цео живот!

ХОРОР У СРПСКОЈ ЦРЊИ! ПСИ ПОЈЕЛИ ЧОВЕКУ ЛИЦЕ У РОЂЕНОЈ КУЋИ: Бицикл је био наслоњен на ограду, а оно што смо видели унутра ПРОГОНИЋЕ НАС ДОК СМО ЖИВИ

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
22°
Wed
25°
Thu
27°
Fri
19°
Sat