Printscreen
Америка Свет

ХАОС У ВИРЏИНИЈИ: Марш десничара, проглашено ванредно стање (ВИДЕО)

Званичници Шарлотсвила и америчке савезне државе Вриџиније прогласили су ванредно стање због марша десничара у том граду. Две особе повређене у сукобу продесничарских група и контрамитингаша који су се такође окупили у граду.

Гувернер Вирџиније Тери Меколифи прогласио је ванредно стање пред одржавање великог скупа белих националиста у Шарлотсвилу, на коме се очекује присуство око 6.000 људи.

Градски менаџер Шарлотвила написао је на свом Твитер налогу да је ванредно стање проглашено да би се помогло држави да одговори на насиље на скупу у том граду, које се очекује, пренео је АП.

Како наводи Би-Би-Си, учесници марша „Ујединимо десницу“ противе се плановима власти да уклоне статуу генерала јужњаке војске у Америчком грађанског рату, Роберта Лија

У међувремену, избили су сукоби између продесничарских група и контрамитингаша који су се такође окупили у граду.

Повређене су две особе, саопштила је полиција, преноси Би-Би-Си. Полиција је испалила сузвац и бибер-спреј на демонстранте. Такође је саопштила да је неколико људи ухапшено пошто је скуп у Парку Еманципације проглашен незаконитим.

Јуче су окупљени махали бакљама и узвикивали „животи белаца вреде“ док су марширали ка Универзитету Вирџинија у Шарлотсвилу. Градоначелник је осудио марш оценивши га као „параду мржње“.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОТРЕСНО СВЕДОЧАНСТВО старице која је преживела УСТАШКИ ТЕРОР и сусрет са јамом безданицом

Болнице принуђене да одлажу операције

ДНР: Украјински безбедњаци прете рођацима устаника

 

Оставите коментар