PRINTSCREEN
Политика Србија

ХАОС У ТРИБУНАЛУ! Рат судија блокирао ПРЕСУДУ КАРАЏИЋУ – ИЛИ СУ ПОТПУНО НЕСПОСОБНИ ИЛИ РАДЕ У НЕЧИЈЕМ ИНТЕРЕСУ!

Председник механизма блокирао жалбени поступак бившем председнику Републике Српске. Процес у Хагу у застоју због сукоба судија Мерона и Антонетија.

СКАНДАЛ: Застава тзв. Косова у Паризу ,,раме уз раме“ са победницима Великог рата!

Процес бившем председнику Републике Српске Радовану Караџићу практично је блокиран у Хагу. Председник суда Теодор Мерон својски се потрудио да направи хаос, па тако Караџић тренутно има два жалбена већа која треба да му донесу правоснажну пресуду.

Једно жалбено веће поставио је управо Мерон, кршећи прописе Механизма у Хагу. Са друге стране, судија Жан-Клод Антонети из тог већа је, због пристрасности, изузео двојицу судија – Вилијама Секулеа и Теодора Мерона. Он је указао да Мерон, иако је председник суда, не може више да поступа у Караџићевом процесу, па ни да постави за своју замену судију Ива Нелсона Роса.

ХОРОР НА ЗАДУШНИЦАМА! Палили свеће за покој душа умрлих, а онда потпуно неочекивано…шок!

Међутим, Мерон је поставио ново ад хок судско веће, које је одбило захтеве одбране о изузећу, које је Антонети прихватио. Покушава да спречи Антонетија да спроведе закон, па је довео Караџићево суђење до расцепа, јер су сада Секуле и Роса у једном краку поступка чланови Жалбеног већа, а у другом краку су изузети.

Ни Караџићев бранилац Горан Петронијевић не зна ко ће донети правоснажну пресуду.

Београдски џепароши сваког дана украду 14 новчаника: Ови делови града су најопаснији

– Антонети је потпуно у праву – сматра Петронијевић. – Мерон је необјективан и као такав не може да поставља судију, јер постоји сумња да ли ће и тај судија бити објективан или намештен да суди по налозима. Чим се повукао, и сам је признао да није објективан.

Петронијевић указује да су Меронови потези у суду борба за остваривање нечијих интереса:

Тежак удес на путу Дежева – Голија: Страдао малолетник, шесторо повређено

– По томе како се грчевито бори, јавља се озбиљна сумња да је некоме обећао да ће на суђењу да наштети Караџићу. Изазвао је ову кризу и блокаду поступка само да би онемогућио да се колико-толико спроведе – правда. Направио је пат-позицију, јер се не зна ко одлучује, иако његово веће нема надлежности да одлучује о захтеву за изузеће, који смо упутили његовом заменику Антонетију. Створио је хаос у суду и мислим да треба позвати Савет безбедности, који је оснивач трибунала, да се умеша. Мерон ради шта год хоће, мимо свих правних норми. Потпуно је узурпирао право.

Руси лупили шаком о сто! Власти у Приштини не могу да раде шта хоће са СПЦ!

А Праљку је цијанид „пао с неба“?

Холандско тужилаштво није успело да у истрази о самоубиству хрватског генерала Слободана Праљка у судници Хашког трибунала утврди како је унео отров у суд. Констатовано је да је попио цијанид растворен у води, али да поседовање те супстанце по холандском закону није кажњиво. Навели су и да се не може искључити да је Праљак отров поседовао дуже време и да се цијанид у сувом облику може чувати дуго.

(ВИДЕО) Камере снимиле СТРАВИЧНУ ЕКСПЛОЗИЈУ! У ваздух одлетео аутомобил бизнисмена

(ВИДЕО) МОЛИМ ТЕ, ПОМОЗИ, УБИЋЕ МЕ: Дечак, бежећи од ТИНЕЈЏЕРСКЕ БАНДЕ, улетео у продавницу уз урлике, а онда се појавио ХЕРОЈ

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Порошенко и патријарх Вартоломеј потписали споразум о формирању украјинске цркве

(ВИДЕО) Шокантан призор на аутопуту код Шимановаца: Ватра гута аутомобил, црни дима шикља на све стране!

РАМПА ОД БЕЋКОВИЋА: Е сад ти, Мило, ни мртав нећу у Црну Гору!

УБИЛА СЕ НАСТАВНИЦА У ЛЕСКОВЦУ Бацила се са солитера, иза ње остало троје деце и супруг

СКАНДАЛ! СВЕШТЕНИК (45) ПРИЗНАО ДА ЈЕ ИМАО СЕКС СА ТИНЕЈЏЕРКОМ (17): У његовој кући пронађени кондоми и позитиван тест на трудноћу!

novosti.rs/informer.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon
27°
Tue