Политика Србија

ХАОС НА СЕДНИЦИ ВЛАДЕ – ПРЕМИЈЕРКА НУДИЛА ОСТАВКУ ЗБОГ УДАРА МИНИСТАРКИ?! Вучић одмах реаговао!

Хрватска сликовница за предшколце "Моја дугина породица" у којој "Роко има две маме, а Ана двојицу тата" изазвала је оштру полемику између министра за иновације Ненада Поповића и премијерке Ане Брнабић, а тај њихов сукоб послужио је као повод за директан удар министарки Зоране Михајловић и Јадранке Јоксимовић на премијерку током седнице Владе, која је умало окончана оставком председнице, пишу Новости.

ВОЈСКА СРБИЈЕ ПОСТАЈЕ СВЕ ЈАЧА СИЛА! Лукашенко нам шаље ПВО системе, ракете и хеликоптере!

Према изворима Новости, у отворени вербални сукоб премијерке и Поповића умешале су се и Михајловићева и Јоксимовићева, отворено бранећи Поповића који је пре два дана на Твитеру негодовао због спорне сликовнице.

Премијерка је понудила оставку председнику Александру Вучићу на шта је он, како сазнаје лист, одговорио да то не долази у обзир.

Председница Владе, која је још пре заседања јавно укорила Поповића, отворила је седницу, како наводе „Новости“, следећим речима: „Баш ти хвала, Ненаде, на овоме што си урадио. Од толико битних тема за државу ти се бавиш периферним стварима“.

Поповић, који је на Твитеру написао „да нам у тренутку када се боримо на све начине да подржимо рађање, из Хрватске увозе геј сликовнице, да се то под нитно мора зауставити и стати на пут онима који желе да нас убеде да је у реду да Роко има две маме, а Ана двојицу тата, одговорио је: „Нисам имао намеру никога лично да увредим. Ипак, нећу одустати од свог личног става на којим имам право“

Он је, како незванично сазнају Новости, истакао да га нико није заштитио када су активисти ЛГБТ популације отворено претили њему и његовој породици. Навео је да му „није манир да се свађа са министрима и да досад у влади није увредио ниједног колегу, нити ће“.

СРБИЈА СЕ МОРА ПОКОРИТИ, ОДРЕЋИ РУСИЈЕ И ПРИЗНАТИ КОСОВО: Институт Исток-Запад позива Брисел и Вашингтон да среде Балкан!

Микрофон је затим укључила Зорана Михајловић бранећи право Поповића на став и критикујући премијерку која је напала министров рад због једног твита.

mbpi.gov.rs

Поповићу је „чувала леђа“ и Јадранка Јоксимовић, упитавши да ли су по нашим законима дозвољени истополни бракови.

– Ако јесу онда Ненад није у праву, али ако нису, што јесте случај, онда је он у праву – истакла је министарка, преносе Новости.

Овом полемиком поново су се подигле тензије између две министарке и премијерке, која је остала у чуду после наступа Јоксимовићеве и Михајловићеве.

После опомене председника Вучића да јавно не улазе у у сукобе, страсти су се смириле, на кратко, пише лист.

Пре седнице Владе, Поповић је саопштио да је изнео став као „родитељ и грађанин Србије којем суна првом месту традиционалне вредности“.

ПРЕЉУБА ПОШЛА ПО ЗЛУ, СПАСАВАЛА ГА СУПРУГА: Због вибратора завршио у болници

– Изнео сам легитиман став, а са друге стране, уместо било каквих аргумената за или против тог става добио сам најдиректније претње и вређање мене и моје мајке. И то од оних који се највише залажу за слободу мишљења и широку толеранцију у друштву. Је л то њихова толеранција и демократија – упитао је Поповић.

Премијерка је истакла да је Поповић увредио део грађана Србије за које ради и који плаћају владу и поручила да би волела да када би се министри мало више бавили својим послом, а не износили личне ставове на разне теме, које нису у њиховој надлежности:

– Поповић као министар без портфеља за иновације задужен је да Ана, Стефан или Милош, да сва та деца остану у Србији, посао му је да се бави тиме да направи услове да деца остану у нашој земљи. Његова изјава није у духу толеранције коју Влада покушава да промовише.

Премијерка је за Новости рекла да је ово био један од најтежих дана откако је ушла у владу.

– Верујем да, као по многим питањима, Влада треба да буде пример јединства, колегијалности, тимског рада, пожртвованости према људима са којима радите, а пре свега поштовања у у виђавности. Жао ми је што то некада није тако и у тим ситуацијама свакако доводим у питање своје место и улогу у Влади – рекла је премијерка.

Уз напомену да воли Србију, она је навела да је једини разлог зашто је начелу владе њена „вера да ова земља може да оствари свој пун потенцијал и да можемо да обезбедимо нашим грађанима нормалан живот, добард стандард, да можемо свету да покажемо сву нашу креативност и инивентивност“.

– Верујем да нам као друштву више од свега треба јединство, а не стално налажење разлога за нове поделе. Верујем да у Србији више не треба да буде битно какве је ко вере, сексуалне оријентације, етничке припадности или било какве друге разлике, већ да сви заједно треба да гурамо у истом смеру да бисмо надокнадили сво пропуштено време – рекла је Брнабић за Новости.

Премијерка истиче да јој је у оваквим тренуцима „бескрајно значајна подршка председника Вучића“, са којим се искрено консултује.

– И овога пута смо разговарли о целој ситуацији. Позвао ме је да чује како се осећам поводом свега што се догодило на седници Владе и пре ње. Имам његово разумевање и подршку и верујем да је то осовина која Србији даје снагу и због које вреди наставити борбу.

НЕИСПРИЧАН ДЕТАЉ: Енглези у Рамбујеу викали: “Ако ви не потпишете, не можемо бомбардовати Србе”

Премијерка закључује да сада треба све оставити по страни и наставити заједнички рад на решавању проблема грађана.

– Очекујем од министра да се фокусирају на ресоре које воде и јединство – поручила је премијерка.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) КАНИБАЛИСТИЧКА “УМЕТНОСТ”: Уметник секао месо са асистената и хранио их њиме

(ВИДЕО) ДА СЕ СМРЗНЕШ, СТВАРНИ СНИМАК СУКОБА АВИОНА РУСИЈЕ И НАТО: Путинови пилоти у 2018. имали 25.000 БОРБЕНИХ ЛЕТОВА!

Железњак: Америка, ЕУ и НАТО распирују војни сукоб на Балкану

Извор: Танјуг

Оставите коментар