Друштво Србија

ХАЈКА ДРУГОСРБИЈАНСКИХ МЕДИЈА ПРОТИВ АРНОА ГУЈОНА СЕ НАСТАВЉА: ,,Вајс“ извређао Француза који помаже Србима на Косову

Таман се прашина око скандалозног интервјуа у којем је водитељка америчке ТВ Н1 покушавала да дискредитује француског хуманитарца Арноа Гујона слегла кад је уследио нови напад на овог осведоченог пријатеља српског народа - овог пута са адресе другосрбијанског и изразито антихришћанског портала ,,Вајс".

Аутор: Виктор Вуловић

У чланку аутора Вука Бошковића под безобразно провокативним насловом ,,Новинарска питања нису проблем већ неискреност Арноа Гујона“, ,,Вајс“ наставља узалудни покушај дискредитације Арноа Гујона, Француза који је вероватно више од било ког другог западњака учинио за опстанак Срба на Косову, и то довођењем њега и његовог рада у везу са десничарским патриотским покретом ,,Идентитараца“ из Француске.

Констатујући да га ,,српски медији редовно славе као доброчинитеља и великог пријатеља српског народа“ (при чему је из овакве формулације очигледно да ,,Вајс“ себе не сматра српским медијем), овај примитивни другосрбијански портал покушава да представи борбу Арноа Гујона против исламизације Француске као нешто тобоже лоше, покушавајући да му прилепи етикете ,,исламофоба“ и ,,расисте“.

У извитопереном моралном и вредносном компасу ,,Вајса“, Гујонови говори у којим упозорава на опасност од исламизације Француске и Европе представљају се као ,,мрачна страна“ личности овог хуманитарца. Текст је убрзо пренео и Н1.

Колико год одвратно било пискарање ,,Вајса“ о Гујону, оно међутим није и изненађујуће. ,,Вајс“ (од енглеског ,,Vice“ што у буквалном преводу значи ,,грех“) је одавно познат по накарадној уређивачкој политици коју између осталог одликују екстремно антихришћански ставови који варирају од промоције наркоманије, хомосексуализма и сексуалног разврата до отворених излива мржње попут чланка објављеног за Божић (по грегоријанском календару) 2016. под насловом ,,Беба Исус је у ствари био смрад“. Зашто одговорни државни органи попут полиције и тужилаштва тада нису реаговали због очигледног примера вређања верских осећања грађана и адекватно казнили овај псеудо-медиј остаје нејасно до данас.

Занемаривање проблема тада довело је до његовог бујања сада, па је тако ,,Вајс“ својим нападом на дотичног француског хуманитарца који је вечно задужио Србе истовремено нарушио и углед Србије као земље способне да заштити и поштује оне који јој помажу. Запитајмо се какву поруку шаљемо својим пријатељима у свету ако нисмо у стању ни у свом дворишту да гарантујемо да ћемо на пријатељство узвратити захвалношћу и поштовањем.

Другосрбијанци често говоре да је потребно ,,најпре почистити смеће у свом дворишту, па онда код других“. То је макар тачно. Крајње је време да Србија почисти смеће из свог дворишта, пре него што нас оно удави својим смрадом.

Извор: govorisrbija.rs

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО/ФОТО) ДИЛОВАО ГРЧКОМ ЏЕТУ-СЕТУ: Ово је Мартин, Србин који је у Атини пао са 135 кг кокаина!

(ФОТО) СЕЛО У СРБИЈИ ИЗ КОЈЕГ МЛАДИ НЕ ОДЛАЗЕ: Свака трећа кућа има ВИШЕ ОД ДВОЈЕ ДЕЦЕ, а када чујете што овде живе, СВЕ ЋЕ ВАМ БИТИ ЈАСНО!

(ВИДЕО) ШЕШЕЉ: У Вучићу је нешто пукло и променио се!

Оставите коментар