Ратко Младић (Фото: Синхуа)
Европа Свет

ХАГ ПОКУШАВА ДА МАНИПУЛИШЕ МЛАДИЋЕВИМ ЗДРАВЉЕМ: Др Фалке подмеће радиолога

Младић тражи да га искључиво прегледају српски лекари. Иветић: У САД бисмо могли кривично да тужимо лекаре.

Притворски лекар Паулус Фалке тражио је у уторак од генерала Ратка Младића да потпише одобрење да се његови снимци главе дају радиологу из Холандије на анализу. Како „Новости“ сазнају, Младић је то одбио и тражио да га искључиво прегледају српски лекари.

Пронађена гробница Драже Михаиловића?

Генералов син Дарко Младић сматра да на овај начин лекари покушавају да манипулишу здравственим стањем његовог оца, пошто је радиолог из Србије већ утврдио да је имао неколико можданих удара, а да му је глава у Холандији снимана без контраста, што је далеко испод сваких стандарда успостављања дијагнозе.

(ВИДЕО) БРУТАЛНА ТУЧА У НИКШИЋУ! Песнице им нису биле довољне, па су извадили МОТКЕ!

Младићев бранилац Драган Иветић каже нам и да лекари Младићу често преносе неистине у притвору, попут оне да докторима из Београда неће бити дозвољено да га прегледају.

– Није нам јасно зашто то раде, јер је суд одобрио посету, али још чекамо термин – каже нам Иветић, који генерала посећује једном недељно у притвору. – Младић је све лошије и лошије, јер га лече погрешно. Да је овај предмет у САД, могли бисмо кривично да тужимо лекаре због тога, али у Трибуналу они имају имунитет. Председник суда мора да се сагласи, али на више наших захтева да се преиспита њихов рад, суд ћути.

Иветић наводи и да све време управа крије Младићеве налазе, а суд на њихове притужбе не реагује.

– Младић има висок притисак, а месец дана нисмо добили ниједан његов снимак или анализу. Он има право на увид у своје лечење, али му то дозвољавају тек са вишемесечним закашњењем.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

АМЕРИЧКА ПРЕВАРА: Продају Европи руски гас док је терају да уводи санкције Москви

ДАНАС ЈЕ МИТРОВДАН: У народу овај дан означава доба године када почиње зима

Невероватна судбина открива траг: Јесу ли српске бебе продаване Албанцима на Косову

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
27°
Mon
27°
Tue
29°
Wed
28°
Thu