Ратко Младић (Фото: Јутјуб)
Политика Србија

ХАГ ОДБИО Младићев захтев за оптужење лекара!

Судски механизам у Хагу одбио је захтев одбране бившег команданта Војске Републике Српске (ВРС) Ратка Младића да се против медицинског особља у хашкој притворској јединици покрене поступак због непоштовања суда.

Механизам је констатовао да поднесци Младићеве одбране којима се изражава незадовољство медицинском негом у притворској јединици не показују да је медицинско особље свесно и намерно ометало правду.

(ВИДЕО) ХАОС НА ХЕПИЈУ! Све прштало – МИЛИЦА ЗАВЕТНИЦА уништила ЈЕЛЕНУ МИЛИЋ

Такође је оцењено да у захтеву одбране нису наведени довољни разлози за уверење да је неко из особља у притвору можда поступио тако да би то било непоштовање суда.

Младићева одбрана тражила је да се покрене поступак против доктора Паулуса Фалкеа, шефа медицинског особља притворске јединице, и другог медицинског особља, наводећи да су они криви за погоршање Младићевог здравственог стања.

Дошао да сведочи, поздравио судију са „Помаже Бог“ и – завршиће у затвору

Данашњом одлуком, Младић је упућен да своје незадовољство лечењем или условима у притвору може изразити приговором у складу с притворским правилима.

Младфић је у притвору од хапшења у Србији у мају 2011, након чега је пребачен у притворску јединицу у Хагу.

Против њега је у току другостепени поступак по залбама на првостепену пресуду, којом га је Хашки трибунал је непосредно пред затварање, 22. новембра 2017. осудио на доживотни затвор, прогласивши га кривим за геноцид у Сребреници, прогон Муслимана и Хрвата широм БиХ, терорисање становништва Сарајева дуготрајним гранатирањем и снајперисањем и узимање војника Унпрофора за таоце, 1992-95.

(ВИДЕО) СИРИЈЦИ ШОКИРАЛИ СВЕТ, ОТКРИЛИ ТАЈНО РАКЕТНО ЧУДОВИШТЕ ГОЛАН-1000: Ово оружје донеће им победу у рату?!

Осуђен је са образложењем да је „значајно допринео извршењу геноцида у Сребреници и других ратних злочина почињених на територији Босне и Херцеговине“.

Суд је закључио да је он својим деловањем значајно допринео извршењу генодица над босанским муслиманима у Сребреници, да је терорисао становниство Сарајева, да је наређивао узимање талаца…

Иначе у пуном саставу жалбеног већа, којим председава судија Теодор Мерон, су судије Кармел Адијус, Лиу Дакун, Симор Пантон и Приска Матимба Њамбе.

Пресуда Младићу садржи 2.541 страну са чак 18.211 фуснота што ту пресуду чини најобимнијом у историји Трибунала.

(ВИДЕО) УХАПШЕН СИН СИНАНА САКИЋА! ДОШАО У ПОСЕТУ ОЦУ ПА НАПРАВИО ХАОС У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ: Медицинари га савладали и везали за радијатор!

Младићеви браниоци су раније најавили да ће се жалити на свих 10 тачака оптужнице по којима је Младић осуђен, од укупно 11, пошто је по једној тачки ослобођен оптужби.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОНА ТВРДИ ДА ЈЕ ВУЧИЦА ЊЕНА Моја ћерка ће умрети без Цоке

РАДИЛА ЈЕ 80 САТИ НЕДЕЉНО ПОЛА ГОДИНЕ: Остајала је на послу и до пола два ујутру, а онда јој се догодило нешто УЖАСНО!

Путин и Ердоган разговарали о ситуацији у Гази

ШОК НА БАТРОВЦИМА, ДЕЧЈЕ ГЛАВИЦЕ ВИРИЛЕ ИЗ ЛЕШНИКА: Цариници зауставили камион који је ишао ка Швајцарској!

(ФОТО) БЕОГРАЂАНКА ШОКИРАЛА СВЕ: Погледајте какву обућу је прошетала престоничким улицама!

(ВИДЕО) СРБИН У ЗАТВОР ВОДИ 26 КРАВА, СВИЊЕ, ПРАСИЋЕ И 50 КОКОШАКА – НЕМА КО ДА БРИНЕ О ЊИМА: Чека само дозволу суда!

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon