Политика Србија

ХАГ ГАСЕ НА СВЕТОГ НИКОЛУ: 72 Срба осуђено на 1.138 година затвора! ХАШКИ ТРИБУНАЛ БИО НАЈВЕЋИ ЛОГОР ЗА СРБЕ!

Међународни кривични суд за бившу Југославију 24-годишњи рад окончава 19. децембра. (Не)правда Срби до сада осуђени на готово 1.200 година затвора, а Хрвати, Албанци и Бошњаци заједно на троструко мању казну.

Међународни кривични суд за бившу СФРЈ 24-годишњи рад окончаће 19. децембра. Док Срби буду славили Светог Николу, светске бирократе, судије и тужиоци обележиће свечаном церемонијом крај рада Хашког трибунала, који је само до сада осудио Србе на 1.138 и по година затвора, а остале актере ратних сукоба – Хрвате, Албанце и Бошњаке заједно на троструко мању казну од 361 годину.

Преминуо најозлоглашенији масовни убица 20. века

Трибунал ће, како су казали у том суду, одржати пригодни скуп 4. децембра 2017. у Њујорку, док је последњи академски симпозијум планиран за 18. децембар у Хагу. До краја новембра биће, како су навели, окончани сви првостепени и другостепени поступци будући да ће првостепена пресуда Ратку Младићу бити објављена 22. новембра, а последња жалбена пресуда у „случају Прлић“ 29. новембра. Епилог?

СЛОМИЛА МУ ЈЕ СРЦЕ, А ОН НИЈЕ МОГАО ДА ЈЕ ВИДИ НА САМРТИ: Ево како је настала најтужнија песма Томе Здравковића

Курир

(ВИДЕО) МИЛИОНИ СУ ПОГЛЕДАЛИ ОВАЈ ШОКАНТНИ СНИМАК: Да не би платио хотелски рачун, искочио кроз прозор собе на 19. спрату!

Оптужено је 161 лице, од чега 109 Срба, углавном највишег политичког и војног ранга у Србији, Републици Српској и Републици Српској Крајини. Куриозитет је и што је само председник Србије и СРЈ Слободан Милошевић оптужен, док су лидери Хрватске и БиХ Фрањо Туђман и Алија Изетбеговић избегли тужилаштво. Хашко тужилаштво је од других народа укључених у сукобе оптужило махом вође паравојних и терористичких организација које су пак након суђења ослобађане оптужби као што су Насер Орић, Рамуш Харадинај, Анте Готовина, Младен Маркач.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ванредне изборе не треба отписати

Српска црква и мапа Косовске Митровице у Бин Ладеновом компјутеру

Мило опет хоће фотељу

Извор: Курир.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
31°
Sat