Друштво Србија

ГСП ОСТАЈЕ БЕЗ ВОЗАЧА: Возиће нас Пакистанци! Србији недостаје 5.000 шофера, иду у Немачку за 1.500 евра месечно

Градско саобраћајно предузеће Београд има велики проблем са недостатком возача и питање је хоће ли 3. септембра уопште моћи да вози по редовном реду вожње.

„У догледној будућности може да се деси да Србија остане без возача“, рекао је за ТВ Прва председник самосталног синдиката ГСП Београд Зоран Антић. „Имамо потписано саопштење са Скупштином града Београда да ће од октобра кроз колективни уговор посебно за возаче ГСП бити значајних повећања примања, јер смо на дну лествице по платама“, истакао је он.

ПЕДОФИЛ ИЗ КРАГУЈЕВЦА НАСТАВЉА ДА ПРЕТИ СИЛОВАЊЕМ ПО ФЕЈСБУКУ! НАДЛЕЖНИ ЋУТЕ!

Како је рекао, циљ је да се задрже постојећи возачи да не оду, јер имају „чврст договор са Скупштином да ће се осетити значајно побољшање“.

ИСПОВЕСТ МАЈКЕ ТИНЕЈЏЕРА (15) ИЗ НОВОГ САДА КОЈИ СЕ ОБЕСИО О РАДИЈАТОР: Чули смо се пола сата пре трагедије! Ово су биле Робертове ПОСЛЕДЊЕ РЕЧИ

ГСП тренутно има између 2.800 и 3.000 возача, а Милан Божовић из Комитета за безбедност саобраћаја тврди да целој Србији недостаје возача, око 5.000.

„Постојао је читав низ активности да се задрже и повећа број возача. Размишљало се да се помери старосна граница, да се вози од 20. и 21. године, као што су урадиле Хрватска и Словенија, тј. све земље које имају проблем са возачима, а сада тамо одлазе и наши због новца“, рекао је Божовић.

Антић каже да наши возачи махом одлазе у Немачку, где су плате 1.200 и 1.500 евра, а у ГСП-у су 400 и 450 евра.

СТИЖЕ НАГЛО ЗАХЛАЂЕЊЕ! У ПОНЕДЕЉАК САМО 19 СТЕПЕНИ: Тропски талас прекида ледени туш са Атлантика! КРАЈ ЛЕТА!

„Битно је истаћи да ће то значајно да се промени од 1. октобра. Ту има јако пуно ставки које утичу на плату, бонуси, ноћни рад, минули рад“, додаје он. Божовић је подсетио и да су недавно београдски превозници упозорили надлежне да се не изненаде ако за неколико године аутобусе не буде имао ко да вози. „Ово је период када морамо да реагујемо јер ћемо изгубити транспорт“, упозорио је он.

Антић је подсетио и да је конкурс за возаче стално отворен и да сада дају могућност да возачи који имају Ц категорију конкуришу, да ће им ГСП платити Д категорију уз обавезу да две године раде у овом предузећу.

(ВИДЕО) Професор малолетном ученику слао скандалозне СЕКС-ПОРУКЕ: Даћу ти бољу оцену ако ти мени даш…

Они су истакли озбиљност проблема, констатујући да ће Србија морати да увози возаче из Пакистана и Индонезије. Антић је изнео податак да се на конкурс пре три године јавило 250 људи, а да их сада уопште нема иако је конкурс стално отворен.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

БЕНЕФИЦИЈЕ ЗА УНИФОРМУ: Ко добровољно одслужи војску имаће ВЕЛИКЕ ПОВЛАСТИЦЕ

ЈАНКОВИЋ, ЂИЛАС И ОБРАДОВИЋ ХОЋЕ МАКЕДОНСКИ СЦЕНАРИО! Опозиција би да их странци доведу на власт!

ХАОС! ОТКРИВЕНА НАЈВЕЋА ТАЈНА МУНДИЈАЛА: Лука Миливојевић је у Русији ПОКУШАО ДА ИЗАЗОВЕ ПУЧ! Селектор Крстајић СПРЕМА ОСВЕТУ!

ВУЛИН О ХАРАДИНАЈЕВИМ ПРЕТЊАМА: Европска унија мора да га заузда и спречи сукобе

Закувава се „случај Асад“: Подгорица се сврстала у фронт за „преврат“ у Белој кући

ДЕЦА РОБОВИ РАДЕ НА ФАРМАМА КАНАБИСА! Ужас у британској престоници

(ФОТО/ВИДЕО) ЗАДАВИЛА ЈЕ НАШУ ДЕЦУ, ПА САМ ЈЕ УБИО ИЗ ОСВЕТЕ! У језиве речи убице који се терети за смрт своје породице, и полиција сумња!

(ФОТО) Из прве руке: Како је седети у неуништивој руској машини

Курир/Прва

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
29°
Tue
30°
Wed
31°
Thu
26°
Fri