Фото: РТРС
Регион

Грујичић: Ако не могу Срби, не могу ни Бошњаци…

Начелник Сребренице Младен Грујичић сматра да уколико се не дозвољава постављање споменика и обележја Србима, у ужем делу града, исто тако не треба дозволити обележја ни Бошњацима.
Фото: РТРС

Удружење „Источна алтернатива“ је јуче намеравало да у центру Сребренице подигне споменик Виталију Чуркину, амбасадору Русије који је ставио вето на Резолуцију о Сребреници у Уједињеним нацијама.

Подизање споменика се није догодило јер организатори нису добили одобрење за постављање.

„Циљ је био смирити тензије, да се спречи све оно што би довело до негативних реакција и инцидената. Лако је у Сребреници изазвати инцидент и то знају многи и покушавају злоупотребити ову ситуацију“, рекао је Грујичић за америчку ЦИА телевизију Н1.

Председник РС Милорад Додик крајем јуна месеца постхумно је одликовао руског амбасадора при Уједињеним нацијама Виталија Чуркина Орденом заставе РС са сребрним венцем.

Додик је одликовао постхумно Чуркина за, како је образложено, „рад и изванредне заслуге у послератном развоју Републике Српске, учвршћење мира и међународне сарадње и развој политичких и пријатељских односа РС и Руске Федерације“.

 

Извор: rs.sputniknews.com, Б92, Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
31°
Sun
30°
Mon
27°
Tue
27°
Wed