Foto: Dragana Udovičić
Забава

ГРОЗНИЦА ГА ПОЛАКО УБИЈАЛА, НИЈЕ МОГАО ДА СТОЈИ НА НОГАМА: Андрејева нога крочила и тамо где ПОКОЈНИЦИ ПО 10 ГОДИНА НАКОН СМРТИ живе са својим породицама!

Андреј Маричић, српски Бер Грилс, домаћој публици показује далеке пределе света, начин на који они живце... најрадије у друштву вољене супруге. Он апсолутно не пропушта прилику да спозна нешто ново! Како се недавно вратио из Индонезије, Танзаније и Турске, ево шта га је овога пута на посебан начин изненадило.

ЗАШТО ШЕШЕЉ ЋУТИ О КОСОВУ?!

„Индонезија је превелика земља да бих могао да је истражим за месец дана, па сам се враћао два пута да бих је упознао на што бољи начин. Један део тог пута већ је емитован у првој сезони, а у другој гледаоци могу да очекују да виде ствари у које неће поверовати чак и када буду гледали, посебно на Сулавезију где је све везано за култ мртвих и где покојници живе са породицама и 10 година након смрти. Танзанија је прва дестинација у Африци, континенту који ће бити предмет истраживања ове, али и наредне године. Волим Африку. Конкретно, у Танзанији сам живео са два племена, Бушманима и Масајима, истраживао чувени Серенгети и Нгоронгоро кратер, упознавши читав дивљи свет Црног континента. Једна од најлепших експедиција до сада. Почетком лета сам отишао и до Турске, а главна локација била је Кападокија, земља ‘Кременка и Каменка’, поџемних градова и чувених балона. Поред Индонезије, Танзаније и Турске, биће и епизода из Марока и Јужне Африке, које су моје наредне дестинације до краја године“.

Да ли и даље на снимања идете сами?

(ВИДЕО) ЈОШ ЈЕДАН АУТО ИЗГОРЕО ЗБОГ ТЕХНИЧКОГ: Кад је схватио да више не може да вози свог фијата, Михајло је напунио кола сеном и полио их бензином!

„Наравно, тако сам почео и тако ће заувек остати. Не волим друштво на снимању, пада ми концентрација, нисам фокусиран, а и не могу да добијем оно што желим – реалну ситуацију коју желим да прикажем људима који то гледају. Сам сам и тада сам најсигурнији у све што радим. Једина права подршка може да ми буде супруга, јер познаје ме боље од било кога и зна у сваком моменту да реагује на начин на који бих и сам реаговао. Понекад, када локација дозвољава и њено слободно време, крене са мном, и то ми много значи“.

Када сте се нашли у опасној ситуацији?

ПУЦЊАВА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Убијен Србин, други тешко рањен! ЛЕКАРИ МУ СЕ БОРЕ ЗА ЖИВОТ

„Свако путовање је изазов само по себи. Иако се припремим за сваку експедицију, увек оставим тај фактор изненађења јер не желим да идем негде а да знам баш све. Зато обожавам истраживања на терену, увек идем корак више и надам се да ћу открити нешто ново. Томе тежим сваки пут када полетим из Београда. Изазова је било толико да бих данима могао да пишем али можда највећи је био ‘како изаћи из непроходне џунгле са грозницом која те полако убија данима, када си малаксао и немаш снаге да стојиш на ногама?’ То ми се десило на острву Сиберут, 200 километара далеко од обала Суматре у Индијском океану. Живео сам са племеном Ментавај и након неколико дана се отровао водом из реке која је била пуна бактерија и недовољно прокувана. Шаман ме је спасавао данима а када су видели да ми не помажу много, некако су ме кроз џунглу довели до чамца и пар сати касније био сам у селу, на сигурном. Завршио сам на инфузији и некако се извукао. Да ме сада питате да ли бих се вратио тамо одговор би био ‘да’, одмах, јер не волим да оставим неиспричане приче, посебно ако се ради о тако ретком племену као што је Ментавај“.

Које место вас је одушевило?

(ФОТО) ДЕТАЉИ ЈЕЗИВЕ ТРАГЕДИЈЕ: Код Сребрног језера погинуо тинејџер: Два другара се спасила, али се мали Никола удавио у муљу

„Одговор на то питање у мом случају је немогућ јер толико тога сам прошао, искусио, истражио, доживео, да је тешко направити неки иоле ужи избор. Последње одушевљење доживео сам у бушманском племену Хаџабе, са којим сам живео десетак дана, далеко у неприступачним пределима Танзаније, данима хода од најближе цивилизације. Тамо сам прославио и свој рођендан, живео њиховим начином живота, али их и научио неким стварима које до тог момента нису имали прилике да виде и искусе. Необјашњив осећај задовољства и сатисфакције што сам имао прилику да упознам племе које полако изумире и којег зову с разлогом ‘последњи од првих’. Дивних неколико епизода биће са Бушманима“.

Шта вам на путовањима најтеже пада?

„Људи. Не они који су предмет мог интересовања и због којих организујем експедиције у разне забити, већ они који се нађу на том путу, црпе ми енергију и уносе немир. Зато волим да сам сам. Такође, снимати сам је неколико пута теже него имати екипу, али то је мој избор и немам проблема с тим. Да, теже је, спорије, али на крају дана, срећан сам што сам добио оно што сам и желео, користећи своје руке, ноге, енергију и жељу да изгурам нешто до краја“.

ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ЗЛОЧИНА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ Николић супругу користио за преваре по Немачкој, а онда је СВИРЕПО УБИО ПРЕД ТРУДНОМ ЋЕРКОМ!

Како се храните и шта је најгадније што сте пробали до сада?

Шпанску мисицу посетила мајка у болници у Земуну: МАМА, ГЛЕДАЛА САМ СМРТИ У ОЧИ

„Нема ту много избора када је храна у питању јер морам да једем оно што једу људи са којима живим, а пошто су то углавном племена, на менију сам имао до сада много тога, наравно, оно што се налази у природи. Повратио нисам никад, иако сам био у много ситуација да то урадим једући ствари које, нису лепе ни за око, а камоли за стомак. Временом сам постајао отпорнији на гадости па сам рецимо са Бушманима без проблема јео живу џигерицу, минијатурног примата галага…“

Да ли сте се уморили од путовања и истраживања?

„Током истраживања толико себе доведем у стање умора, да почињем да заборављам наредни корак, ноге ми клецају, очи се склапају, али никада не одустанем од зацртаног. Дан је готов када снимим последњи кадар због кога сам укључио камеру тог јутра. Такав мораш да будеш, да не одустајеш када је најтеже. Паузу правим само када спавам и то је то. Радим оно што волим и можда најлепши посао који сам могао да замислим да ћу икада радити. Пронашао сам себе, и проналазићу се докле год будем могао да носим ранац на леђима, камеру у руци… до последњег даха, бићу тамо негде, тражећи одговоре“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) Велики тријумф Русије: Америка ћути, а Турска „трља руке“

РУСИЈА СТАЈЕ УЗ СРПСКУ! Москва спремна да подржи осамостаљење РС

СПОЈИЛА ИХ ЉУБАВ ПРЕМА ТРУБИ: Гуча им крунисала везу

Kurir.rs/Blic

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
30°
Sat