Грчки министар одбране Панос Каменос, извор: mod.gov.rs
Регион

Грчки министар одбране осудио улогу НАТО на Балкану деведесетих?

У домаћим медијима је релативно неопажено прошла једна необична али важна изјава грчког министра одбране Паноса Каменоса изречена током недавне посете његовог српског колеге Александра Вулина овој медитеранској земљи.

У њој Каменос брани српску позицију деведесетих, као и председника Слободана Милошевића, мада је завршава помало контрадикторно.

,,Ми морамо истаћи да је српски народ био прва жртва оних који су, градећи глобализам, разарали народе. Није случајно међународни суд у Хагу оценио Слободана Милошевића невиним након његове смрти, након што је прошао кроз сав прогон и муке тих дугих година. Али те године су прошле, и надам се да оне представљају лекцију за све. Нема сарадње са терористима који нападају демократске државе са демократски изабраним владама. Сада видимо да се неки од њих, блиски дестабилизујућим силама екстремистичких верских организација, надају распаљивању нових пламенова на Балкану. Али сада је против њих читава међународна заједница оличена у Уједињеним нацијама, Европи и НАТО-у.“ – изјавио је министар Каменос.

Судећи по наведеним речима, Каменос је у једној изјави успео да истовремено осуди политику НАТО-а и Запада на Балкану, али и да позове на ближу сарадњу са Алијансом ради борбе против тероризма. Оваква контрадикција одсликава ширу слику колебљивости савремене Атине која, иако чланица НАТО, не може у потпуности да артикулише свој однос према деструктивним активностима Алијансе на Балкану.

Све о резултатима посете српског министра одбране Грчкој и уласку Србије у борбену групу ЕУ ,,Хелброк“ можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Како је Мишковић приватизовао правосуђе

Вежба војски Србије, Мађарске и Националне гарде Охаја у Панчеву (ФОТО)

Терориста у Ватикану: Хашим Тачи рекао папи да је ,,Косово пример верског суживота“

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
26°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
32°
Sun