Twitter
Регион

Грчка: Рације против неонациста, ухапшено петоро

Грчка антитерористичка полиција извела је операцију против "насилне неонацистичке групе" и том приликом ухапсила пет особа које сумњичи да су повезане с низом напада паљењем на крајње левичаре и мете везане за мигранте.

ОТКРИВАМО: После незаборавних улога овај српски глумац напушта сцену због болести!

Грчка антитерористичка полиција извела је операцију против „насилне неонацистичке групе“ и том приликом ухапсила пет особа које сумњичи да су повезане с низом напада паљењем на крајње левичаре и мете везане за мигранте, саопштиле су данас грчке власти.

У саопштењу полиције наводи се да је осам кућа претражено у широј атинској области и два провинцијска града, преноси АП.

ОРБАН ЖЕСТОКО ОДБРУСИО БРИСЕЛУ: „Уједињене Европске Државе“ не долазе у обзир!

Полиција верује да су осумњичени чланови грчког огранка неонацистичке групе „Комбат 18“.

У току су претраге у још неким стамбеним објектима, напомиње се у саопштењу.

Током рација, полицајци су запленили Молотовљеве коктеле, 50 килограма експлозива, пиштоље, ножеве, штапове, дрогу и крајње десничарске транспаренте и опрему.

Пет грчких држављана који су данас ухапшени оптужени су за припадност криминалној организацији, бомбашке нападе и паљевине, кршење закона о оружју и поседовању експлозива.

СПЦ ДОБИЈА НОВИ УСТАВ: Погледајте како ће се убудуће звати Српска црква!

Раније данас, грчка агенција АНА пренела је саопштење грчке полиције за борбу против тероризма да је у притвору задржано шест особа због сумње да су учествовале у низу напада, који укључују експлозије, употребу запаљивих бомби и упаде на места на која одлазе мигранти и чланови антиестаблишмента.

Одељење грчке полиције за борбу против тероризма навело је да су их истраге довеле до открића криминалне организације, која је наводно повезана с екстемном десницом, за коју се сумња да је умешана у експлозије, упаде и подметање пожара.

Полиција је истраживала више од 20 напада, који су извршени током протеклих месеци, а за које је „одређена организација“ преузела одговорност на сајту те „крајње деснице“, навела је АНА, али није прецизирала која је организација у питању.

Сорош пориче да је покушао да дестабилизује Владу Словачке

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Опозиција се уплела у „мреже“

ДФ позива на договор опозиције о једном нестраначком предсједничком кандидату

ТРАГЕДИЈА У БЕШКОЈ: Изашла из кола и скочила у реку

Корупција на ВМА први случај Посебног одељења тужилаштва

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
23°
Mon
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu