Друштво Србија

Градски менаџер о реновирању Скадарлије

Асфалт који се види у Скадарлији је подлога на коју у понедељак, 13. новембра, почиње постављање, односно враћање старе турске калдрме која је у међувремену рестаурирана, изјавио је градски менаџер Горан Весић.

„Видим да се на друштвеним мрежама деле слике асфалтне подлоге у Скадарлији. Разумем да поједини грађани не разумеју технологију реконструкције, али су ми смешни опозициони политичари опште праксе који од овога праве политику. А и шта би када политику немају“, рекао је Весић у изјави достављеној Танјугу.

Иначе, на друштвеним мрежама објављена је фотографија радова у Скадарлији на којој се види како у доњем делу улице више нема калдрме, као и да је централним делом улице постављен асфалт.

Када је Скадарлија преуређена 1966. године испод турске калдрме није постављан асфалт, навео је Весић и додао да је због тога калдрма на појединим местима била деформисана.

„Асфалт као подлога не дозвољава деформације и испирање каменог агрегата у подлози. Асфалтном подлогом се побољшава стабилност калдрме или било које друге завршне облоге било да је у питању коцка или плоча. На исти начин, са асфалтном подлогом рађено је испред Дома омладине, на Цветном тргу, у улицима Вука Караџића, Цара Лазара и Змај Јовиној као и на Обилићевом венцу“, рекао је Весић.

С тим у вези, градски менаџер је додао да грађани не треба да брину јер се турска калдрма враћа у Скадарлију од понедељка.

„Сав посао ће бити завршен до првог децембра, а опозициони односно Твитер политичари још једном су показали какве су незналице“, оценио је градски менаџер.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Брнабић: Сарадња са РС на врху листе приоритета

Кинески амбасадор: ,,За мене је Србија једна од најбољих земаља“

Марјановићу продужен притвор за још 30 дана

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat