Извор: pixabay.com
Друштво Србија

Градоначелник Београда најавио набавку нових возила за ГСП

Градоначелник Београда Синиша Мали најавио је данас набавку сто нових аутобуса и, како је рекао, након анализа вероватно и четрдесет нових трамваја.

„Размишља се и о куповини нових електроаутобуса, који су се показали као веома добри, са тенденцијом да се у будућности у центру града користе само они”, рекао је Мали, а саопштила градска управа.

Мали је претходно обишао три саобраћајна чвора, у улицама Мије Ковачевића и Рузвелтовој, на Тргу Славија и Булевару ослобођења, који су јутрос након вишемесечне реконструкције пуштени у саобраћај.

Први радови почели су у мају, а потом су се низали, сукцесивно и по фазама до августа, када је стартовала и реконструкција Трга Славија. Потпуно је обновљена водоводна мрежа и постављена нова контактна мрежа, а Београд је добио три километра новог асфалта.

„Захваљујем Београђанима на стрпљењу, али и радницима који су били ангажовани и по киши и по великим врућинама”, рекао је Мали.

Он је изразио задовљство што је домаће предузеће обавило све радове, наводи се у саопштењу. Мали је напоменуо да се на тротоарима обављају накнадни радови, и да се на захтев града они поплочавају што би, како је рекао, требало да буде завршено за највише петнаестак дана.

„Наредне године очекује нас реконструкција Краљице Марије, Цара Душана, Џорџа Вашингтона, а потом и Кнеза Милоша”, нагласио је Мали.

Додао је да ће Славија добити финални изглед када се буде почело с реализацијом пројекта метроа, јер је ту планирана метро станица.

Сада су обновљени асфалтни застор, сигнализација и стубови јавне расвете, пешачки прелази су померени ради безбедности, а при крају је и сређивање платоа недалеко одатле.

Извор: Бета

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Србија међу 10 највећих извозника житарица у свету

„И други мисле као ја о КиМ и 1999, али се плаше да кажу“

Како је утврђена војна неутралност Србије?

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
27°
Mon
27°
Tue
29°
Wed
28°
Thu