Фото: beograd.rs
Друштво Србија

Почиње изградња пасареле између Бетон хале и Калемегданске тврђаве

Градоначелник Београда Синиша Мали најавио је да ће изградња пасареле између Бетон хале и Калемегданске тврђаве почети следеће недеље, а да се на пролеће очекује почетак градње гондоле између Ушћа и Калемегдана.

Градоначелник је током обиласка Београдске тврђаве разговорао са запосленима и рекао да су овакви пројекти важни, јер повезују делове града и дају могућност грађанима и туристима да се лакше крећу и уживају у нашој историји и традицији.

„За мене је свако предузеће у Београду подједнако важно без обзира на број запослених. Иако има 15 запослених у Београдској тврђави у односу на шест хиљада запослених у ГСП, Београдска тврђава је најпознатији споменик културе у нашем граду и привлачи највећи број суграђана и туриста“, рекао је Мали.

Он је истакао да су се многе ствари промениле на тврђави, радило се на лепшем и декоративном осветљењу свих делова тврђаве, отворени су делови тврђаве који никада нису били отворени..

„Тврђава се мења из дана у дан као и Београд. Половином септембра отварамо и велики тржни центар у Рајићевој улици који ће дићи овај део града. Тврђава на прави начин представља слику промена у Београду, али представља и слику историје и традиције нашег града“, рекао је Мали.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШОЈГУ УПОЗОРИО ЗАПАД: Схватите, премештање терориста неће трајати довека

Црногорци преписивали од Хрвата програм образовања чак и за „матерњи језик“

Ужас о коме се ћутало ПУНА ТРИ МЕСЕЦА: Малолетници брутално претукли фудбалера, бацили га у Саву, па му украли ауто и новац

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri