Printscreen
Друштво Србија

ГРАЂАНИ ШИДА: Живимо у сталном страху од миграната!

У Шиду илегални мигранти стварају велике проблеме грађанима. Краду и веш са жица, кољу стоку, туку се између себе, севају ножеви...

Већ две године грађани Шида муку муче са илегалним мигрантима који краду по кућама и баштама, кољу стоку, ремете јавни ред и мир… Са првим мраком закључавају капије и не излазе из куће, а децу чекају испред школа.

Преминуо најозлоглашенији масовни убица 20. века

Жуто опало лишће обојило је ово сремско место на само неколико километара од хрватске границе у јесење боје. Киша и хладно време доносе и нове проблеме, највише грађанима улица Јанка Веселиновића и Вељка Пауновића.

– Сваког дана их гледамо како пролазе овим путем. Надају се да ће се дочепати Европске уније, али џаба, Хрвати их ухвате и одмах врате – прича Бранислав Старчевић, који стално обилази баку, чија је кућа на овој мигрантској рути.

Лоше искуство са мигрантима дели и оближња комшиница, која живи прекопута железничке пруге. Каже да због хладног времена избеглице са Блиског истока траже склониште где ће преспавати.

– Кућу у којој је некада била кафана, а сада тамо никога нема, обили су и ту ноћили. Комшија до мене преко лета оставио је у башти на столу сок док је отишао до центра нешто да узме, они су ушли, сели за сто и све попили – говори ова жена, наглашавајући да се не осећа безбедно.

Јован Ђилас, који има фирму у Улици Вељка Пауновића, каже да нема ништа против миграната који су у прихватним центрима, већ да им проблеме стварају само илегални.

– Жене рашире веш на жици, они узму шта им треба, а њихов баце поред пута. Човек уђе у шупу, на дрвима затекне три мигранта како спавају, поред секире. У неколико наврата било је да се између себе потуку, севају ножеви – набраја овај Шиђанин, који каже да је и сам због њих четири, пет пута звао полицију да интервенише.

СЛОМИЛА МУ ЈЕ СРЦЕ, А ОН НИЈЕ МОГАО ДА ЈЕ ВИДИ НА САМРТИ: Ево како је настала најтужнија песма Томе Здравковића

Да илегалних миграната има доста може да се увери свако ко дође у ово место. По двоје, са ранчевима на леђима, крећу се према граници, па ако прођу, прошли су, ако не, чекају нову прилику.

– Три пута покушавам да се домогнем Европске уније, у Немачкој ми је породица. У Србији сам већ пет месеци, од тога месец дана овде у Шиду. Ми смо сиромашни и морамо да зарадимо новац, а ја хоћу да радим. Желим само да нам отворе границе – каже Фахрат из Пакистана, који је кренуо према железничкој станици.

БРЗО СЕ ВРАТЕ

Како би очували јавни ред и мир, припадници Полицијске управе Сремска Митровица спровели су неколико акција уклањања илегалних миграната са улица Шида. Смештали су их у аутобус који их је возио до Бујановца, али мештани тврде да те акције немају ефекта, јер се убрзо врате.

(ВИДЕО) МИЛИОНИ СУ ПОГЛЕДАЛИ ОВАЈ ШОКАНТНИ СНИМАК: Да не би платио хотелски рачун, искочио кроз прозор собе на 19. спрату!

НОЋЕ У НАПУШТЕНОЈ ФИРМИ

У напуштеним халама бивше фирме „Графо Срем“, која се налази на путу за Вашице, око 150 илегалних миграната ноћи. Без прозора, у руинираној згради, када устану неки иду до града, а неки „меркају“ како да наставе пут према ЕУ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ХАГ ГАСЕ НА СВЕТОГ НИКОЛУ: 72 Срба осуђено на 1.138 година затвора! ХАШКИ ТРИБУНАЛ БИО НАЈВЕЋИ ЛОГОР ЗА СРБЕ!

Ванредне изборе не треба отписати

Српска црква и мапа Косовске Митровице у Бин Ладеновом компјутеру

Извор: Новости.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
31°
Thu
24°
Fri
24°
Sat
25°
Sun