Извор: pixabay.com
Економија Србија

Граде и други Лидл, први завршен и још неотворен

Немачки ланац супермаркета "Лидл" купио је на јавној лицитацији простор старог расадника на Футошком путу за 233,4 милиона динара, сазнаје 021.рс.

На парцели од 12.000 квадрата „Лидл“ ће моћи да сагради продајни објекат висине до једног спрата, што ће бити њихов други објекат у Новом Саду.

Ова немачка компанија била је једини понуђач на лицитацији, тако да су земљиште од Управе за грађевинско земљиште и инвестиције (УГЗИ) купили по почетној цени.

Представници Лидла за 021.рс нису могли да дају званичне информације о роковима изградње и плановима, јер нису имали дозволу централе компаније, али су ипак потврдили да планирају да на Футошком путу саграде други продајни објекат у Новом Саду.

Први супермаркет „Лидла“ већ неколико месеци стоји саграђен на углу Булевара војводе Степе и Булевара Европе и само од одлуке ове компаније зависи када ће бити отворен. Према последњим информацијама то ће се догодити 2018. године.

Подсетимо да је Лидл први плац на углу Булевара војводе Степе и Булевара Европе купио од Града 2012. године по цени од 1,6 милион евра.

Иначе, у просторијама УГЗИ-ја била је заказана и лицитација за продају плаца од скоро 40.000 квадрата, који се налази такође на простору некадашњег расадника Градског зеленила на Футошком путу, али се за ово земљиште које се нудило по цени од 687 милиона динара, нико није јавио. Ова парцела која је намењена за изградњу тржног центра поново ће бити понуђена на лицитацији.

Извор: Б92

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Русија помаже Северној Кореји да заобиђе санкције?

Трамп и Ким један другог назвали лудацима, обојица прете ескалацијом

СТЕФАНОВИЋ: Србија ће наставити сарадњу са Белорусијом у борби против криминала

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
7°
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri
17°
Sat