srbin.info
Политика Србија

Гојковићева у званичној посети Кини

Председница Народне скупштине Маја Гојковић започела је званичну посету Кини посетом ЗТЕ корпорацији за телекомуникациону опрему и системе у Пекингу и разговором са потпредседником компаније Аланом Лином.

Маја Гојковић је позвала руководство компаније да размотре могућности још већег присуства у Србији и интензивирање активности на плану информационих технологија и поздравила план учешћа компаније у пројекту изградње брзе пруге Београд–Будимпешта.

Захвалила је и на томе што је ЗТЕ корпорација била једна од првих која је Србији упутила помоћ током поплава 2014. године.

(ВИДЕО) ШОКАНТНО ПРИЗНАЊЕ ПИЛОТА ЦИА: Куле близнакиње нису срушили авиони, у питању је нешто много језивије

Гојковићева је на састанку са руководством корпорације, једне од водећих иноватора у свету, разговарала о њиховим плановима развоја, као и плановима пословања у Србији.

Истакла је да је од изузетног значаја за Србију да компанија настави са амбициозним планом пословања у нашој земљи.

Навела је да је импресионирана резултатима компаније и визијом развоја у будућности и изразила задовољство да је Србија једна од 160 земаља у којој корпорација послује.

Према њеним речима, потписивањем више споразума, попут меморандума о разумевању и сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација, као и Министарством одбране, направљена добра основа за даљи развој и продубљивање сарадње и у другим областима.

Потпредседник компаније Ален Лин је рекао да компанија послује у 160 земаља и да се у великој мери ослања на домаће инжењере, што је случај и са Србијом.

Нагласио је да ће размотрити додатне могућности пословања у Србији у изградњи и модернизацији, наводи се у саопштењу из парламента.

Лин је рекао и да има велика очекивања да ЗТЕ корпорација може да пружи значајан допринос у дигитализацији и развоју информационог друштва.

Председница парламента у званичној посети НР Кини борави на позив председника Сталног одбора Свекинеског народног конгреса Џанга Деђијанга, са којим ће се састати сутра.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Лукашенко даје Србији још мигова и С-300?

Годишњица смрти Фидела Кастра

Ево како све остављате своје личне податке на интернету, а да нисте тога ни свесни

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat