srbin.info
Политика Србија

Гојковић накратко прекинула седницу Скупштине Србије

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић прекинула је седницу парламента на којој се расправља о буџету за 2018. годину и рекла да после претњи у парламенту нема услова за рад. Седница је, ипак, настављена.

Аутор: Маја Ђурић

„Прва намера ми је била да прекинемо седницу, јер желе да уведу политику насиља, јер не постоји снага аргументованих речи – али смо разговарали и преовладао је интерес грађана да наставимо седницу. Без обзира на то како се понаша мала група посланика, ми ћемо покушати аргументима и амандманима да покажемо зашто треба гласати за буџет који доноси добро грађанима“, изјавила је Гојковић.

Она је на конференцији за новинаре рекла да „у своје име и име велике већине посланика Скупштине“, који су се налазили с њом на конференцији, најоштрије осуђује насиље које се „по ко зна који пут дешава у Скупштини, док већина посланика покушава да на савестан начин представља грађане Србије и расправља о важним законима“

„Данас смо након мучних сцена у преодневном делу седнице, док је председавао Владимир Маринковић, имали још гори део када је председавао Ђорђе Милићевић. У једном моменту када је Милићевић направио паузу, пришао му је Балша Божовић и изговорио реченицу која је згрозила све министре који су седели у сали, све који су седели за председавајућим столом и мене. Рекао му је: „Немој да ти сада завалим шамарчину“, изјавила је Гојковић.

Седница је раније прекинута јер је Гојковић рекла да у Скупштини Србије има много насиља и нема услова за рад.

„Не може у оваквим условима да се ради. Немамо услова за рад. Видећемо када ћемо наставити, у колико сати, ког дана“, рекла је она.

Гојковић је рекла да не зна шта следи после претњи у парламенту.

„Он је рекао ‘хоћеш да ти завалим шамарчину’, мислим да после оваквог догађаја треба да прекинемо данашњи рад, да видимо како ћемо да наставимо рад. Ја не знам шта следи после овога“, рекла је председница парламента.

Она је поновила и да су напади на њу константни.

„После оваквих ствари мислим да треба да прекинемо, да уразумимо посланике опозиције, који оправдавају овакве ствари“, рекла је Гојковић.

Извор: Н1

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Српски мировњаци у Конгу су безбедни

Јапан купује крстареће ракете за одбрану земље

Више од половине Земљана је сигурно – ванземаљци постоје

Оставите коментар