Printscreen
Политика Србија

ГОЈКОВИЋ: Циљ комисије за последице бомбардовања је истина!

Председница Народне скупштине Маја Гојковић предала је данас у скупштинску процедуру предлог да се формира комисија за истрагу о последицама НАТО бомбардовања 1999. по здравље грађана Србије.

– Важно је да се открије узрочно-последична веза између овог бруталног бомбардовања наше државе и пораста малигних обољења и других тешких обољења, поготову због употребе пројектила са осиромашеним уранијом – казала је Гојковић на конференцији за новинаре у скупштинском здању.

Потресна исповест дечака кога је отац силовао у Књажевцу: Терао ме да отворим уста и да гутам, повраћало ми се, али нисам смео

Комисија ће радити на основу Извештаја који је добила од председника италијанске комисије, која говори и о смртним случајевима и тешким болестима које су изазвани осиромашеним уранијумом, а део извештаја, како је додала Гојковић, се односи на војнике који су били на КиМ.

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ МАЈКЕ ДЕЧАКА КОГА ЈЕ ОТАЦ СИЛОВАО ДВЕ ГОДИНЕ: Желим да му у затвору раде оно што је он нама!

– Наш задатак је веома важан зато што је ово обавеза нас као посланика да грађанима Србије предочимо до каквих резултата смо дошли, да им предочимо истину и да јавности Србије када се заврши овај рад саопштимо резултате – навела је председница парламента.

Гојовић је иначе предложила да се формирање комисије стави на дневни ред по хитном поступку, додајући да се нада да ће предлог бити једногласно усвојен и да ће се наћи на девном реду прве наредне седнице.

(ВИДЕО) СВА ДЕЦА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У СФРЈ ИМАЛА СУ ДОСИЈЕ: Српска новинарка се дочепала свог и оно што је писало у ЊЕМУ за њу је био ШОК!

– Овде нема политике, ово је у интересу сваког грађанина ове државе и овде нема оптужбе за било кога. Нама је циљ да дођемо до истине о интересу грађана Србије и оних који су оболели, њихових породица и свих нас који живимо у овој држави. Зато очекујем да посланици буду на тој седници, да гласају и омогуће овој Комисији рад на једнако добар начин како су то урадиле наше италијанске колеге – казала је Гојковић.

НЕИСПРИЧАН ДЕТАЉ: Енглези у Рамбујеу викали: “Ако ви не потпишете, не можемо бомбардовати Србе”

У комисији ће, навела је, бити посланици, а њен је предлог да на челу буде председник Одбора за здравље и породицу Дарко Лакетић.

Рок за први прелиминарни извештај комисије је крај 2020, с тим што ће она бити у обавези да на шест месеци обавештава парламент о свом раду.

(ВИДЕО) МИСТЕРИЈА РТЊА: Ево шта све крије ова планина која збуњује све!

Гојковић је рекла и да комисија треба да буде мала и ефикасна, јер је потребно у њен рад касније увести и научне установе, стручна лица, не само посланика.

ТАЈНА ОПЕРАЦИЈА СРПСКЕ ВОЈСКЕ: Како је из опкољене касарне 1992. године спасено 170 официра

– Ми као посланици имамо ширину да постављамо питања онима које ћемо позвати на разговор и да поставимо нека питања која неко други можда не може да постави. Ми нисмо дипломате, према томе, можемо отвореније да питамо и истражујемо – казала је Гојковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЗАХАРОВА: САД и Турска подржавају Приштину у формирању војске Косова

ВЕСТ КОЈА ЋЕ ОДУШЕВИТИ СВЕ ЗВЕЗДАШЕ: Чека се потпис! Црвено-бели добили највеће могуће појачање за наредну сезону!

НЕК СЕ СЛАВИ! Сазнајте све детаље инаугурације ВЛАДИМИРА ПУТИНА!

ВУЧИЋ: Наредни период ће бити тежак за Србију, али САЧУВАЋЕМО НАШЕ ВИТАЛНЕ ИНТЕРЕСЕ!

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon