Printscreen YT
Друштво Србија

ГОЦА ШАУЛИЋ ДОНЕЛА НАЈТЕЖУ ОДЛУКУ: Уз ову прелепу и претужну песму биће сахрањен КРАЉ НАРОДНЕ МУЗИКЕ! А ево како је настала…

Неутешна удовица Гордана Шаулић ангажовала је оркестар који ће данас на Новом гробљу у Београду последњи пут засвирати за њеног Шабана

Легендарни певач, краљ народне музике, највећи Шабан Шаулић биће сахрањен данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду, и то уз звуке своје песме „Не плачи, душо“.

(ВИДЕО) Жестока реакција Милице Заветнице поводом срамног акта РТС-a

Његова супруга Гоца одлучила је да свог вољеног супруга испрати уз стихове које је он њој посветио још давне 1984. године, када је усред ноћи дошао са пријатељима пијан у њихов дом. Шаулић је само четири месеца пред смрт јавно открио како је настала ова песма:

– Једно јутро сам дошао кући са екипом доста пијаних другара. Боље да кажем да смо били под гасом, лепше звучи. Тамо сам био нападнут од стране супруге Гордане јер смо упали као „индијанци“. Питала ме је шта то радим, зашто упадамо у кућу пијани, и свашта ми је ту изговорила – рекао је Шабан приликом једног од својих последњих гостовања у емисији „Балканском улицом“.

Дачић: До договора с Приштином неће доћи, јер Албанци то не желе

Свестан да је крив, Шабан се досетио како да одобровољи бесну супругу, па јој је у свом маниру запевао и то нумеру коју је смислио у тренутку::

– Не знам како, али тако се наместило, живот то постави. Ја почнем да јој певам из главе „Не плачи, душо, ја ћу ти доћи, по поноћи“. Почео сам песму делом у ком јој певам да је моја драга сваку ноћ сама у сузама. Ја њу све разумем, али друштво ме зове на чашу вина. Ипак, на крају јој поручујем да ћу по поноћи доћи кући и да ми спреми јастук и своје лице. Јако лепа, емотивна и од срца испевана песма у једном даху за моју Гоцу.

Нумера је у том изворном облику касније и снимљена, и постигла је велики успех, на шта је посебно била поносно Шаулићева жена.

Шта зна Порошенко шта је 500 руских тенкова

– Ем што је песма баш заживела код публике, много неких група је снимило ту нумеру. Ја сам Гоци у шали после рекао: „Ето, била си љута што сам дошао пијан кући, а видиш каква песма је испала. Ми смо морали кући да дођемо јер су све кафане биле затворене.“

Како Информер сазнаје, породица Шаулић је ангажовала оркестар који ће ову нумеру засвирати данас на Новом гробљу. Пре тога ће бити одржана комеморација у Скупштини града Београда, на којој ће говорити његова кума Зорица Брунцлик, дугогодишњи портпарол и пријатељ породице Шаулић Горан Јовановић, композитор и текстописац Раде Вучковић и председник Удружења естрадних уметника Србије Драгиша Голубовић.

ЧЕПУРИН ОТКРИО НАЈМОЋНИЈЕ РУСКО И СРПСКО ОРУЖЈЕ! Да се наши непријатељи не муче, рећи ћемо им – ТО ЈЕ ХРАБРОСТ!

Раде Вучковић: Обећао сам Шабану да ћу написати књигу о нашем дружењу

Један од Шабанових најбољих пријатеља Раде Вучковић написаће књигу о дружењу са краљем народне музике. С обзиром да је са легендарним певачем стварао музику, проводио дане и ноћи и да су били као браћа, Шаулићу је одувек била велика жеља да Вучковић њихове анегдоте пренесе на папир:

– Део мене је нестао Шабановим одласком. Пијем „бенседине“ сваки дан. Три пута сам био код његове породице да изјавим саучешће. Жао ми је и Гордане и деце, делим њихову бол. Порушен сам, пола мене је отишло са њим, али написаћу књигу о нама јер је он то желео – каже Раде и признаје да је он дао овај предлог Шаулићу:

ТАЈКУН ДРАГАН ЂИЛАС ОТВОРЕНО ПРЕТИ: Отећемо власт у Србији по македонском сценарију!

– Када сам му саопштио своју идеју, није ми веровао, јер је мислио да се то неће десити и да ћу заборавити. Током 50 година нашег дружења свашта се издешавало. Пола века смо се дружили, није то мало – поручује Вучковић и додаје да ће то урадити само уз благослов породице Шаулић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Цела сала се смејала: Ефектан одговор Лаврова америчком новинару (видео)

ЧЕПУРИН ОТКРИО НАЈМОЋНИЈЕ РУСКО И СРПСКО ОРУЖЈЕ! Да се наши непријатељи не муче, рећи ћемо им – ТО ЈЕ ХРАБРОСТ!

ПРОТЕСТИ У ТИРАНИ! Баша: Рама је вођа нарко картела!

Додик после састанка с Вучићем: Наставићемо јединствено да делујемо

Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
31°
Wed
30°
Thu
25°
Fri
24°
Sat