facebook.com
Политика Србија

ГЛУМИ ПОШТЕЊАЧИНУ, А У АФЕРАМА ДО ГУШЕ: Ево шта се крије иза Јеремићеве жеље да се поново дочепа фотеље

Шеф Народне странке и некадашњи министар спољних послова Вук Јеремић и бивши градоначелник Београда Драган Ђилас, прешли су преко међусобних оптужби и увреда у прошлости и формирали Савез за Србију (СЗС) како би се поново дочепали фотеља и државних ресорса коју се у време владавине "жутих" немилице арчили, пише Центар за истраживање корупције (ЦИК).

У тексту који је ЦИК објавио на свом порталу, а који у целини можете прочитати овде, између осталог подсећа се да је Јеремић, као први човек Министарства спољних послова за пет година мандата на путовања потрошио 3,6 милиона евра из буџета Републике Србије.

СТЕФАН СТАМЕНКОВСКИ: ВИШЕ НЕГО ИКАДА ПОТРЕБНО ПОДРЖАТИ ДОДИКА

Поређења ради, ови трошкови годишње су износили више него сви путни трошкови целог Министарства спољих послова (МСП) током 2014. године.

– Мимо луксузних путовања, смештаја у најелитинијим хотелима, путовања приватним авионом, Јеремић је за себе узео и 55.000 евра на име дневница, и на тај начин дуплирао целокупан износ своје петогодишње плате као министра спољних послова у Влади Србије – подсећа ЦИК.

Такође, ЦИК подсећа да је, током пет година Јеремићевог руковођења МСП, агенцији „Аероклубу“ је на име куповине авиокарата исплаћено око 180 милиона динара, што је констатовано и извештајем Државне ревизорске институције (ДРИ) 2011. године.

(ФОТО) РУГАЈУ СЕ НАРОДНОЈ НОШЊИ – ПОНОВО ПРОВОЦИРАЛИ НА ГЕЈ ПАРАДИ!

– Јеремић је послове набавке авионских карата поверио фирми „Аероклуб“ без закљученог писаног уговора и без спровођења поступка јавне набавке. У извештају сачињеном након провере финансијског пословања МСП у 2011. години, Државна ревизорска институција (ДРИ) указала је на фирму „Аероклуб“ од које је то Министарство, претежно набављало авионске карте у време док је ресором руководио Вук Јеремић – каже се између осталог у тексту ЦИК.

При том, далеко да су ово све афере у којима је учествовао „препоштени Јеремић“, а неке од оних у које је шеф Народне странке умешан можете видети таксативно побројано у табели испод.

(ВИДЕО) СКАНДАЛ У ЛОЗНИЦИ, ГРАЂАНИ ЗГРОЖЕНИ: Мигранти направили камп на гробљу, скидају се голи и врше нужду поред споменика

Има ли се у виду све набројано, јасно је да Јеремић неће презати ни од чега како би се докопао власти, па чак и од удруживања са Драганом Ђиласом, човеком који га је својевремено дословно истерао из Демократске странке.

Са друге стране, и Јеремић и Ђилас би требало да имају у виду да народ у Србији не пати од „амнезије“ и да се итекако добро сећа свих афера у којима је поменути двојац учествовао.

КО ЈЕ ДАВОР ДРАГИЧЕВИЋ: ХЕРОЈ НА СМРТИ СВОГА СИНА

Афере које се везују за Вука Јеремића
– Потписивање уговора са „Енергопројектом“ којим је Србија оштећена за више од 5,2 милиона евра
– Незапамћено трошење новца једног Министра спољних послова на путовања – 3,6 милиона евра
– Намештање посла (од око 360 хиљада евра само за једну годину) за куповину авио карата за потребе Министарства агенцији „АероКлуб“ чији је власник рођак Јеремићеве супруге, и то без поштовања Закона о јавним набавкама
– Коришћење позиције председника Тениског савеза Србије за намештање послова истој агенцији
– Милионски износи исплаћени из државне касе током власти Тадића на име америчких консултантских фирми и потреба лобирања управо за Вука Јеремића у америчком и западном естаблишменту

НАСТРАДАО ДЕСЕТОГОДИШЊИ ДЕЧАК! Тешка саобраћајна несрећа код Прокупља!

Јеремић о Ђиласу
Он је осветољубив, бруталан и аутократа

Ђилас о Јеремићу
Лош Министар спољних послова који је Србију “завадио са пола света” и онај који је функције користио за самопромоцију

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Руски свештеници и стручњаци: Страшна јерес и верски рат прете православљу

ПРОТЕСТ ПРОТИВ ОРБАНА: Европа је стала уз нас

ЗАЕВ НА СКУПУ У СКОПЉУ: 30. септембар – ДАН ЗА ПИСАЊЕ ИСТОРИЈЕ

Република

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
23°
Sat