Друштво Србија

ГЛОГОВАЦ ЦЕО ЖИВОТ ПОМАГАО ДРУГИМА: О својим добрим делима никада није хтео да говори

Нашао се у невољи породицама својих пријатеља Маринка Маџгаља и Милорада Мандића кад им је било најпотребније. Донирао је новац за болесну децу и обнову храмова.

Покојни глумац Небојша Глоговац за живота је помагао коме је стигао, а о својим добрим делима није никад желео да говори. Одиграо је безброј хуманитарних представа за децу, донирао новац за обнову цркава, а међу првима се нашао да помогне и својим колегама Милораду Мандићу Манди и Маринку Маџагаљу.

ПУКЛА БРУКА: Политичари немају појма о Сретењу! ЕВО ШТА СУ ОДГОВОРИЛИ! МУК

– Небојша је био међу првима који су одлучили да помогну породици покојног Манде да отплати кредит у швајцарским францима. Након његове смрти, Драган Бјелогрлић је окупио пријатеље, међу којима је био и Глоговац, који су према својим могућностима дали новац. Осигурање је покрило главницу кредита од 86.000 евра, а за трошкове банке скупљено је 10.000 евра. Нису часили часа да збрину породицу свог колеге. Без велике помпе и далеко од очију јавности, не желећи да себи придаје на важности, скинули су им велику бригу и терет с врата – каже за Курир један од групе донатора близак с глумцем.

Панчево се одужило суграђанину
КУЛТУРНИ ЦЕНТАР НОСИ ИМЕ НЕБОЈШЕ ГЛОГОВЦА

Културни центар Панчево од пре два дана носи име по Небојши Глоговцу, који је детињство провео у том граду.

На ванредном састанку усвојена је одлука да промени име у Културни центар „Небојша Глоговац Панчево“. Немања Ротар, саветник за културу града Панчева, рекао је да је „Глоговац прве глумачке кораке направио у тој згради, као и да је био идол многих генерација“.

Небојша Глоговац одрастао је у Панчеву, где је његов отац Милован служио као прота у Цркви Успења Пресвете Богородице. Прва представа већ је одиграна у новом здању – комедија „Црна кутија“ БДП.

Након смрти пријатеља Маринка Маџгаља, Глоговац је био први донатор хуманитарног удружења под његовим именом.

30 РЕЧИ КОЈЕ ВИШЕ НИКО НЕ ИЗГОВАРА У СРБИЈИ: Некад су их користили стари Срби, а њихово значење данас ретко ко зна!

– Појавио се средином децембра на донаторској вечери заједно са својим колегама. Циљ је био подизање свести о раку панкреаса и значају превенције и ране дијагностике, али и чување сећања на прерано преминулог младог глумца – објашњава наш саговорник.

У интервјуима Глоговац је увек истицао како је најважније у животу бити добар човек.

– Доброта је презрена, односно обезвређена. Све те узвишене и неопипљиве вредности људског духа попут храбрости, поштења, вредности, безусловног пријатељства и љубави данас су исмејане и нису популарне. Важно је само колико сте људи преварили. Ако сте преварили много људи и притом зарадили, онда сте намазани и много паметни. Тиме добијате поене и нико вас неће презрети. Или, ако довољно дуго то радите, чак и они који су вас презрели у почетку, пристаће на то да сте успели. Данас су тезе замењене и у данашњем систему вредности доброта се граничи са глупошћу. То је погубно и зато ћемо платити данак, а тада ћемо морати да се вратимо правим вредностима јер су једино оне темељ људског постојања – рекао је једном приликом Глоговац.

ИСТИНА ИЛИ ЛАЖ: Тачи тврди да је ова држава признала тзв. Косово!

Тешио и пријатеља Анту Томића
БИЋУ ДОБРО ЗА МЕСЕЦ ДАНА

Сценариста и новинар Анте Томић у колумни за Јутарњи лист описао је последњи разговор с Небојшом Глоговцем.

– Деловао је зачуђујуће расположено. Ма јесте рак, објаснио је, али блажи облик. Ништа страшно. То се данас лечи, за месец и по, два најкасније. Исто је рекао и Рајку Грлићу и мени, па смо се умирили – написао је Томић.

РЕКЛАМА
Заветници: Циљ нам је да ослободимо и Београд и Србију!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОКС: После београдских избора Србија се враћа себи

НАТО се спрема за рат у срцу Европе — чека их клопка

(ВИДЕО) ОНА ЈЕ ЈЕДИНА ЖЕНА У ИНТЕРВЕНТНОЈ ЈЕДИНИЦИ: Марина Ранковић (31) је увек ХЛАДНЕ ГЛАВЕ! Код ње нема места ЗА СТРАХ…

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri